30 Септември, 2014 16:31 1 377 3

Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари

  • лихтенщайн-
  • разследват-
  • цветан василев-
  • пране на пари

Изпратено е запитване до Сърбия и българската прокуратурата, в което се искат подробности за започналото екстрадиционно производство и разследването срещу него

Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари, съобщиха от БНР.

Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него.

Според информацията, запитване е изпратено и до българската прокуратурата, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ. От нашата прокуратура е поискана информация за разследването на присвоявания за близо 206 милиона лева от затворената КТБ, по което Василев е основен, макар и задочен обвиняем. От държавното обвинение потвърдиха, че има такова запитване.

Запитване на прокуратурата е изпратено и до Сърбия, където с мярка за неотклонение "подписка" Василев чака решението на местния съд за екстрадицията му в България.

Българският адвокат на Василев Константин Симеонов не отговаря на телефона си, но пред информационни агенции е заявил, че нито е чувал за такова дело, нито е виждал документи за него.

През годините медии правеха връзки между сделки за милиони у нас с мажоритарния собственик на КТБ през офшорни дружества, регистрирани именно в Лихтенщайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    3 0 Отговор
    Идвай си в България мазно банкерче да видиш кон боб яде ли! Ще си платиш за страданията на десетки българи!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо":

  • 3 Монго

    0 0 Отговор
    По-добре да го предадат на властите на Лихтенщайн, тука ще отърве кожата...