Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 16:42 1 303 0

Назначиха нов директор на Total след смъртта на Маржери

  • кристоф де маржери-
  • total-
  • летище "внуково"-
  • авиокатастрофата-
  • директор-
  • президент-
  • патрик пуяне-
  • снегорин-
  • самолет

Проверка установила, че шофьорът на снегорина бил трезвен по време на катастрофата

Назначиха нов директор на Total след смъртта на Маржери - 1
Снимка: АП/БТА

Съветът на директорите на френския енергиен концерн Total назначи нов генерален директор на компанията. Това е оглавяващият отдела, отговарящ за въпросите на нефтопреработката и нефтохимията Патрик Пуяне. За президент на компанията е избран Тиери Демаре, заемащ поста председател на съвета на директорите. Решенията са били взети на извънредно заседание на съвета на директорите след гибелта на досегашния президент и генерален директор Кристоф де Маржери на московското летище „Внуково“, съобщи агенция "РБК", позовавайки се на АФП. Френският Le Monde посочи още преди това Пуяне за най-вероятен приемник на Маржери.

В Москва се опасяват, че смяната на ръководството на Total ще доведе до промяна в политиката и стратегията на компанията по отношение на Русия, чиито активен съюзник бе Кристоф де Маржери. Той бе отказал да се съобразява в европейските санкции спрямо големия си бизнес пратньор. 

Междувременно катастрофата между френския Фалкон на бизнесмена и снегорина е в активна фаза на разследване, комисия от Междудържавния авиационен комитет е пристъпила към разшифроване на черните кутии на самолета, за което ще са нужни 2-3 дни. Разследването е поверено на видния следовател Михаил Гуревич, работил по изясняването на обстоятелствата около авиокатастрофата при Смоленск, в която загина полският президент Лех Качински. Френски експерти също ще се включат в в разследването.

Водачът на снегорина Владимир Мартиненко е арестуван, срещу него е повдигнато наказателно дело. Защитата му твърди, че той не би могъл да бъде пиян в момента на сблъсъка, тъй като заради хронично сърдечно заболяване изобщо не употребявал алкохол. Медицинският екип на летище „Внуково“ също обяви, че той е преминал през проверка за алкохол и е бил трезвен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: