Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 10:27 1 056 1

Войници на НАТО остават в Полша и Прибалтика до 2015

  • нато-
  • сащ-
  • войници-
  • полша-
  • прибалтика-
  • русия

САЩ разположи около 600 военни в четирите държави през март

Американските войски които бяха разположени през март в Полша и балтийските държави ще останат там и през 2015, "за да възпрaт руската агресия", заяви главнокомандващият сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Фредерик Бен Ходжис, цитиран от Ройтерс.

"САЩ ще бъде тук в Литва и по същия начин в Естония, Латвия и Полша, толкова дълго, колкото се налага, за да възпре руската агресия", заяви той във Вилнюс в неделя, цитиран от АФП.

"Планираме ротация на тези сили през следващата година. Определени са частите, които ще участват в мисията. Военни от американските сухопътни сили ще останат в Литва, Естония, Латвия и Полша докато е необходимо да възпират руска агресия и да гарантират сигурността на съюзниците ни", каза още Ходжис.

САЩ възнамеряваха да изтеглят войниците си от Полша, Литва, Латвия и Естония в края на годината, но мисията ще продължи, обясни още генералът.

САЩ разположи около 600 военни в четирите държави след като Русия анексира Крим през март, припомня Ройтерс. С това военно присъствие НАТО иска да вдъхне сигурност на източноевропейските си съюзници, като знак, че ще ги защити от всякаква руска заплаха. Алиансът също така разположи и въздушните си сили в региона.

Ходжис заяви, че НАТО ще пази единството си в момент, когато Русия се "опитва да сплаши" съседите си с военни учения и честото нарушение на въздушното им пространство.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    1 0 Отговор
    ахахахаххахаххахахахха 600 хамериканци ще възприпятвстват "руската агресия"?! хахахахахаххаха лека им пръст!