Last news in Fakti

16 Декември, 2014 13:31 1 448 0

Заложническата драма в Гент се оказа майтап

  • заложническата драма-
  • гент-
  • нелегален имигрант-
  • заложник

18-годишен нелегален имигрант натопил съседите си

Заложническата драма в Гент се оказа майтап - 1
Снимка: АП/БТА

Историята с вчерашното вземане на заложник в белгийския град Гент е била измислена от 18-годишен нелегален имигрант, съобщи местното издание Derniere Heure, позовавайки се на изявление на представител на прокуратурата.

Около 08.30 часа местно време момчето влязло в магазин и помолило продавача да се обади в полицията. То разказало, че в квартирата му в същата сграда нахлули четирима мъже, въоръжени с автомати „Калашников“ и взели за заложник приятеля му, който спял в стаята, а той успял да избяга от жилището.

При полицейския щурм пазителите на реда не открили в апартамента нито похитители, нито оръжие или наркотици. Мнимите „нападатели“ - трима мъже, се оказали съседи, също наематели в сградата. Юношата и предполагаемия „заложник“ били разпитани, след което следователите стигнали до извода, че не е имало никаква заложническа драма.

Авторът на шегичката е арестуван и го грозят две години лишаване от свобода плюс солена глоба. Той може да бъде задължен да заплати стойността на спецоперацията. В „освобождаването на заложника или заложниците“ участвали около 15 спецполицаи, подпомагани от хеликоптер по въздуха. Следствието трябва да изясни дали младежът майтапчия е бил под въздействието на наркотични вещества, тъй като по-рано си е имал проблеми с органите на правосъдието заради дрога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: