17 Декември, 2014 09:43 4 346 12

Над 150 жени убити от бойци на ИД в Ирак

  • ирак-
  • жени-
  • убити-
  • ислямска държава

Жените отказали да влязат в интимна връзка с ислямистките бойци

Над 150 жени убити от бойци на ИД в Ирак - 1
Снимка архив АП

Най-малко 150 жени, които отказали да се оженят за бойци на Ислямска държава (ИД) са били екзекутирани в западната иракска провинция Анбар, съобщи Министерство за правата на човека в страната, цитирано от турските медии.

Според изявление на министерството публикуван във вторник, бойци на ИД извършили редица нападения във Фалуджа и погребали жертвите в масови гробове в един от кварталите на града.

Един от лидерите на групировката наредил убийството, защото жените отказали да влязат в интимна връзка с ислямистките бойци.

"Най-малко 150 жени, включително и бременни, са били екзекутирани във Фалуджа от екстремист на име Абу Анас Ал Либи, след като отказали да приемат джихадистки брак," се казва в изявлението.

Освен това, по данни на министерството, джихадистите превърнали една от градските джамии в голям затвор, където затворили стотици мъже и жени, опитали се да се противопоставят на действията на джихадистите.

"Много семейства също са били принудени да мигрират от северния град на провинцията на Ал Уафа след като стотици жители получили смъртни заплахи."

Министерството също така каза, че много деца са загинали след като техните семейства са били блокирани в пустинята след напускане на домовете си.

Във вторник, иракските сили за сигурност нападнали бойци на ИД в град Рамади, столицата на провинция Анбар, заяви източник на сигурност пред Анадолска информационна агенция.

"Иракските сили за сигурност от армията и полицията, подкрепени от племенни бойци, са убили 13 бунтовници, а седем други бунтовници се предадоха", каза началникът на полицията в Анбар Казим Ал Фахдауи.

Атентатор самоубиец също е бил убит, докато се опитвал да се приближи до зоната за сигурност, добави Ал Фахдауи. "Нападателят бе застрелян веднага и коланът с експлозиви, с който е бил опасан не е причинил никакви щети или жертви."

Въпреки водените от САЩ въздушни удари срещу джихадистката групировка в Ирак и съседна Сирия, тя все още има контрол над много области в провинция Анбар и се опитва да превземе и Рамади.

ИД окупира огромни райони от територията на Ирак след залавянето на вторият по големина град в страната, Мосул, през юни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Како става? ... най-великата сила и стожер на демокрацията не може да се намеси и да реши проблема с "ислясмската държава"?
    Ще си ги остават горките хора да си го отнесат и никой няма да се намеси.
  • 2 aaaaaaa

    0 0 Отговор
    защо САЩ само по въздуха действат? Ако тръгнат на сухопътна операция срещу тях(разбирай срещу себе си, защото те си ги обучаваха едно време)половината ще са POW, MIA....................
  • 3 Бъкси

    1 0 Отговор
    На Америка и е нужен този страх. Защото когато има страх , човек сам подарява правата си. Право да мисли , да избира кое е добро за него. ИД е просто пьонка в ръцете на ОГРОМЕН ИГРАЧ ! Инече как да се обясни , че неграмотни пещерняци , някак си са намерили ресурс да завладяват територии и да имат амбицията да завладеят света ?!
  • 4 Васил Димчев

    2 0 Отговор
    сащ създадоха и въоражиха ислямистите за да нахлуят в Сирия. Сега имитират дейност чрез така наречените въздушни удари .

    Не казват колко жени и деца са убити от техните удари които най често попадат в жилищни квартали.

    Рекламно показват как примерно унищожават един пикап на ислямистите с бомба с лазерна насочване. Пикапа е на стойност примерна максимум 50 000 долара, а операцията по унищожаването му 1 000 000 долара. Това е или лъжа или начин на източване на пари от бюджета. Затова създадоха навремето бин ладен и муджахидините-бунтовници против СССР , а по-късно наречени талибани и терористи. Сега създадоха бунтовници против кадафи, башар и др. и когато им е удобно тези същите стават ислямисти и терористи за да си оправдаем престъпните и противочовешки дела.

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    0 0 Отговор
    е браво браво имало хора свободно мислящи да знаете тези коментари много ме радват това им е целта да няма мислещи хора
  • 6 Гост

    0 1 Отговор
    Като се намесват американците - защо се месят навсякъде, като не го правят - защо не се намесват! За всички останали случаи създаваме конспиративна теория и разбира се зад нея стоят отново те. Колко лесно се обяснява всичко в света...
  • 7 FCK

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Васил Димчев":

    Русофилските манипулатори винаги обичат големите цифри - за Южен поток непрекъснато пишат, че "щяхме да лапаме по 1 млрд. на година". Когато е за врага цифрите пак са големи, ама като разход - какви са тия 1 млн. долара за унищожаване на пикап? Дроновете носят лазерно насочвани бомби за по 20 хил.$ или ракети за 100 хил. Никой не стреля с Томахоук по пикап :))) А и какво те бъркат американските разходи, гледай нашия бюджет и долните комунета, които държат страната 25 г. в блатото!

    Коментиран от #8

  • 8 Васил Димчев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "FCK":

    По добре Русофил отколкото туркофил. А относно ползите от южен поток - ми само предателите работещи за чужди интереси и против Българите не виждат ползата.

    При \комунета\ България беше мощна държава със стабилна икономика и силна армия. Беше световен лидер в производства като мотокаростроенето и производството на пиезокристали. Сега знаем в какво състояние се намираме изобщо и това е заради предателите Българоубийци и предатели.

    Коментиран от #9

  • 9 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Васил Димчев":

    Българин съм бе комунист. Това за тюркофилите ви го спуснаха от Москва или просто копирате идола си, който след посещението в Турция започна новата антибългарска кампания! Няма по-големи предатели и антибългари от русофилите. В цялата история сте се разписали с долните си антибългарски деяния кланяйки се на русия! Защо фалира жалката ви система като била силна и стабилна? Настоящото състояние се казва постсоциализъм и няма нищо общо с развитите демокрации на Запад. И то е плод на извратеното политическо статукво, което не е нищо друго освен мутиралите комунета. Какви мотокари бълнуваш, виж държавите в Европа в които червената руска чума не е стъпвала никога, виж и тези в които стъпи, но успешно се откъснаха и реформираха. По степен на зомбиране единствените, които могат да се равняват с ислямистите сте вие русофилите!

    Коментиран от #10

  • 10 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "FCK":

    Ти в кой век живееш бееееее.

    Червената както казваш вече е стъпвала там и някои упорито се стремят да тръгне отново.

    БЪЛГАРИЯ ДНЕС Е САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ - ФАКТ.

    И всички които работят против Русия всъщност унищожават България. Вижте на какво е заприличала милата ни Родина през както казваш постсоциалистическия период.

    Унищожаването на Родината ни , на икономиката ни и на народа ни уродите наричат реформа.

    Превръщат България в контрационен лагер за бежанците от Африка. Те се опитват да се спасят бягайки, но нашите ги връщат от границата и насила ги държат в лагерите.

    Коментиран от #11

  • 11 FCK

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Васил Димчев":

    Много ти е бедно въображението, нормално за комунист. Под "червената руска чума" не съм имал предвид армията им, а уродливия социализъм! Има закономерност в постсоциалистическото пространство: Колкото повече една държава е била близка с руснаците - толкова повече зомбирани русофили и толкова по-труден и мизерен преход! Заразата се лекува бавно, но трайно!

    Коментиран от #12

  • 12 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "FCK":

    Комунисти са премиера по известен с бандитското си прозвище тиквата и всеобичаният президент. Защо плюеш хората които ти плащат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания