Last news in Fakti

25 Декември, 2014 09:28, обновена 25 Декември, 2014 10:05 1 175 0

Мир в душите и по света

  • рождество христово-
  • коледа-
  • франциск-
  • ерусалим-
  • барак обама

Папа Франциск: Да отворим душите си за Бог

Папа Франциск призова хората по света да позволят на Бог да влезе в живота им и настоя да имат кураж, за да посрещат трудностите и да помагат на ближния.

Рождество Христово е време, в което трябва  да си спомним, че Божието послание за мир е по-силно от тъмнината и покварата. Това каза папа Франциск по време на месата си в базиликата „Свети Петър“ за Рождество.

Светият отец припомни, че християните по света трябва да имат кураж, не само да посрещнат трудностите, но и да подадат ръка на намиращия се в нужда ближен.
Папата припомни колко е важно да приемаме с нежност и топлота проблемите на тези, които са около нас. Нежността е толкова важна в нашия свят, каза той.

Призив за живот в съгласие и за молитви за мир в целия свят и Близкия изток, призова латинският патриарх на Ерусалим Фуад Туал. Той не пропусна да припомни нуждата от възстановяване на Ивицата Газа, защото съществува опасност от нов изблик на възобновяване на насилие в региона.

Патриархът на Ерусалим Фуад Туал отслужи литургия за Бъдни вечер в църквата „Рождество Христово“ във Витлеем, която е построена на мястото, където се смята, че е роден Исус.

В първото си обръщение на Бъдни вечер, кралят на Испания Фелипе VI заклейми корупцията.
Монархът отправи призив за единство, отбелязвайки заплахата от сепаратизъм в Каталуния. Фелипе VI се възкачи на престола през юни, след абдикацията на баща му Хуан Карлос.

В обръщението си на Рождество, президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел призоваха американците да си спомнят за тези, които изпълняват дълга си извън страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА