3 Януари, 2015 10:45 1 582 0

Намериха черната кутия на ферибота „Норман Атлантик”

  • ферибот-
  • пожар-
  • норман атланти-
  • италия-
  • разследване-
  • черна кутия

Пожарникари и следователи се качиха на борда, след като кораба бе изтеглен до Бриндизи

Намериха черната кутия на ферибота „Норман Атлантик” - 1
Снимка АП

Черна кутия на ферибота „Норман Атлантик” бе открита по време на ново претърсване на кораба, близо седмица след като плавателният съд се запали, докато плаваше от Гърция до Италия, съобщава Би Би Си.

Пожарникари и следователи се качиха на борда в петък, след като фериботът бе изтеглен до италианското пристанище Бриндизи. Те успяха да открият черната кутия, но заявиха, че все още не е безопасно да стъпват на автомобилната палуба където започнаха пламъците.

Следовател Еторе Кардинали, каза пред журналисти при напускането на ферибота, че не е било възможно да се достигне до автомобилната палуба. "От съображения за сигурност, ние не можем да проверим от първа ръка какво има вътре", каза той.

Все още не е ясно какво е причинило пожара, при който загинаха най-малко 11 души според последните данни за жертвите. Около 19 души все още са в неизвестност.

Седмица след трагичния инцидент на ферибота все още има тлеещи и предмети.

"Има леки и товарни автомобили и други неща, които са все още бавно изгарят", каза шефът на противопожарната служба в Бриндизи Микеле Ангиули като добави, че това "може да продължи доста дълго време".

Спасителите имаха нужда от повече от два дни, за да извадят 477-те оцелели от горящия ферибот, включително 7 българи. Повечето от пасаерите бяха изведени с хеликоптер.

Италианският прокурор, който ръководи разследването за причините на пожара -Джузепе Волпе заяви, че се опасява, че труповете на нелегални имигранти могат да бъдат открити в трюма.

Капитанът, собственикът и операторът на кораба, както и тримата членове на екипажа са разследвани от италиански съд заради пожара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: