Last news in Fakti

30 Декември, 2014 09:01, обновена 30 Декември, 2014 09:07 971 0

112 пасажери от запалилия се ферибот пристигнаха в Гърция

  • ферибот-
  • пожар-
  • спасени

Има объркване в списъците с пасажерите на изгорелия ферибот

112 пасажери от запалилия се ферибот пристигнаха в Гърция - 1
Снимка АП/БТА

В Гърция късно вечерта в понеделник бяха докарани 112 пасажери от запалилия се в неделя в Адриатическо море ферибот „Норман Атлантик”. Те пристигнаха с военнотранспортен самолет С-130 на гръцките военновъздушни сили и с кораба „Европа круз”, съобщи bTV.

Четиридесет гърци и трима чужденци пристигнаха на военното летище в Елевсина, близо до Атина. Още 69 от спасените пристигнаха на пристанище Игуменица с товарния кораб „Европа круз”, който беше до ферибота „Норман Атлантик” по време на цялата спасителна операция.

Гръцки шофьор заяви, че не е имало сигнал за тревога и поради тази причина са загинали негови колеги, които са спели в своите камиони, намиращи се в гаражното отделение на ферибота, когато там избухнал пожарът.

За момента няма информация дали италианските спасители, които претърсват ферибота в търсене на останали там хора, са успели да проникнат във вътрешните му товарни палуби, където по предварителни данни са се намирали над 200 автомобила, в това число тежкотоварни камиони.

Италианските власти информираха, че има объркване в списъците с пасажерите на изгорелия ферибот. Те не са сигурни дали са пълни. Може да се окаже, че има още липсващи хора.

По последна информация жертвите са вече 10, спасени са 427 души. Италианските власти обаче обявиха, че има известно объркване с броя на пътниците и някои все още се водят в неизвестност.

Спасителната операция продължи повече от 36 часа, а бурното море затрудняваше изключително работата на спасителите. Всички българи, общо 11 души на борда на кораба, са спасени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: