2 Януари, 2015 12:07 3 903 0

Фериботът „Норман Атлантик" пристига на буксир в Бриндизи

  • норман атлантик-
  • италия-
  • ферибот-
  • разследване

Това ще позволи корабът да бъде внимателно огледан, за да се установи дали има още жертви

Фериботът „Норман Атлантик" пристига на буксир в Бриндизи - 1
Снимка АП

Изгоренлите останки на ферибота „Норман Атлантик" , който се запали в неделя край бреговете на Гърция ще бъдат изтеглени на буксир до италианското пристанище Бриндизи, съобщава "Войс оф Америка".

Корабът се очаква да пристигне в южния италиански пристанище Бриндизи в петък.  Там ще бъде направена внимателна и щателна проверка, за да се установи дали има още жертви и какво точно е причинило запалването на пожара.

На борда на ферибота пътуваха и седем българи, които бяха спасени.

Официално 13 души загинаха в резултат на пожара, избухнал на 28 декември на плаващия под италиански флаг ферибот край Албания. Броят им обаче може да нарасне, ако се окаже, че е по-голям броят на изчезналите.

Гърция и Италия оповестиха значително различни цифри за броя на изчезналите. Гърция, заяви, че едва 18 души липсват, докато Италия заяви, че изчезналите са 98.

Все още няма информация и колко вдействителност са били пасажерите на борда. Повече от 470 са били спасени. Атина промени три пъти броя на пътниците: първо от 478 на 475 души, а в четвъртък беше съобщено, че те са били 474. Тогава обаче италианските власти откриха трима нелегални мигранти сред спасилите се, което означава че на борда е имало най-малко 477 души.

Капитанът на ферибота, Аргилио Гиакомази, направи първите си коментари пред репортери в четвъртък, заявявайки: "ние направихме всичко възможно, с помощта на Бога. Ние направихме всичко възможно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: