Last news in Fakti

5 Януари, 2015 10:35, обновена 5 Януари, 2015 17:07 1 486 3

Air Asia изплаща по 24 000 USD компенсации (ОБНОВЕНА 17.05 ч.)

  • самолет-
  • air asia
Air Asia изплаща по 24 000 USD компенсации (ОБНОВЕНА 17.05 ч.) - 1
Снимка: AP/БТА

Започва изплащането на компенсациите на роднините на загиналите пътници от полет QZ8501 на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia, който падна в Яванско море на 28 декември 2014. На борда на самолета имаше 155 пътници, от които повечето индонезийци и 7-членен екипаж. До момента са открити 31 тела. Роднините на всеки от загиналите пътници ще получи компенсация в размер на 24 000 USD, съобщи днес Китайската държавна телевизия. „Компенсациите имат за цел да облекчат финансовото състояние на роднините по време на издирвателната операция, а не за потвърждаване на смъртта на техните роднини” се уточнява в писмо до всеки от роднините изпратено от Air Asia.

Руският екип от водолази, който пристигна на мястото на трагедията на 2 януари, ще продължи днес търсенето на „Черната кутия”. Към екипа се присъединяват и специалисти от Китай. „Изчакваме метеорологичните условия да се подобрят, за да започне отново търсенето на „черната кутия””, съобщават индонезийските власти.

17.05 часа

Още 30 предмета са били намерени днес в Яванско море. Предполага се, че един от тях е човешко тяло. Руският Бе-200 е извършил днес два обследващи полета от по 2 часа. Метеорологичните условия в района се подобряват, което повишава шансовете водолази да продължат издирването на „черната кутия”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    а ония от МН 370 !? нищо не взеха ...........
  • 2 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    А ония от МХ.
  • 3 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    А ония от МХ17