Last news in Fakti

10 Януари, 2015 12:13 1 476 0

Ален Родие: Атаката срещу "Шарли Ебдо" не е спонтанна, а е планирана с години

  • шарли ебдо-
  • атаката-
  • не е спонтанна-
  • планирана
Ален Родие: Атаката срещу "Шарли Ебдо" не е спонтанна, а е планирана с години - 1
Снимка: АП/БТА

Авторитетният френски експерт по антитероризъм Ален Родие заяви в интервю за БНР, че атаката срещу "Шарли Ебдо" не е спонтанна, а е планирана с години, и става дума за координиран терористичен заговор на "Ал Кайда":

Според мен тя дори е била планирана от години. Припомням, че Осама бен Ладен лично заклейми "Шарли ебдо" през 2008 година, а в интернет изданието "Инспайър", което е неформалният официоз на "Ал Кайда", на английски език през пролетта на 2013-та. Номер 10 сред лидерите на организацията посочи поименно един от френските журналисти като мишена. Така че целите отдавна вече са били начертани. Вярвам, че когато единият от братята се е обучавал в Йемен, тази задача му е била поставена. Казали са му да атакува вестника, когато може, и да изгради терористична клетка.

Ален Родие е бивш високопоставен офицер от френските разузнавателни служби, специалист по контрашпионаж, антитероризъм и борба с организираната престъпност, сега директор на изследователската програма във френския Център по изследване на разузнаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА