Last news in Fakti

11 Януари, 2015 14:47 2 510 0

Приличащ на Амеди Кулибали, пое отговорност за нападението в парижко предградие

  • атентатор-
  • амеди кулибали-
  • хаят бумедиен-
  • шарли ебдо

Нападеението било извършено от името на Ислямска държава

Мъж, приличащ на Амеди Кулибали, пое отговорност за нападението в парижко предградие, при което беше убита полицайка.

Във видео, разпространено тази сутрин в интернет, мъжът обяви, че нападението е било извършено от името на "Ислямска държава", отбелязват информационните агенции.

В монтиран във видеото текст се посочва, че това е Амеди Кулибали и се уточнява, че той е извършил и нападението срещу супермаркета за еврейски храни, при което бяха убити 4-ма заложници.

Междувременно стана ясно, че петима от заподозрените за връзки с терористите, извършили нападенията в Париж бяха освободени от ареста. Задържани по случая са членове на семействата и близки на братята Куаши и Амеди Кулибали.

Издирването на приятелката на Кулибали - Хаят Бумедиен продължава. Според различни източници тя се намира в Сирия, където върлуват джихадисти от "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА