Last news in Fakti

12 Януари, 2015 12:41 1 047 0

Франция охранява еврейски училища с 5000 полицаи

  • франция-
  • полиция-
  • евреи-
  • училища

От своя страна турските медии съобщават, че Хаят Бемедиен е влязла в Турция на 2 януари и напуснала страната в посока Сирия на 8 януари

Франция охранява еврейски училища с 5000 полицаи - 1
Снимка: АП/БТА

Франция ще разположи около 5000 полицаи около 700 еврейски училища в страната. Мярката идва след думите на премиера Манюел Валс, че нападателят срещу супермаркета за кашерни стоки в Париж е имал помощничка, която се издирва. Други 10 000 военни пък са мобилизирани да охраняват ключови обекти във Франция.

Вътрешният министър Бернар Казньов също обеща да се засили охраната на еврейските институции в страната. Еврейската общност беше шокирана от нападението на супермаркета за кашерни стоки в Париж.

Полицията смята, че Хаят Бумедиен е съучастница в убийството на френската полицайка Клариса Жан – Филипе. Тя е помогнала на съпруга си Амеди Кулибари да извърши екзекуцията и след това да се укрие.

Според френската полиция Хаят Бумедиен е помогнала на Кулибари да вземе заложници в супермаркета, а при щурма на силите на реда да избяга и да се укрие.

От своя страна турските медии съобщават, че Хаят Бемедиен е влязла в Турция на 2 януари и напуснала страната в посока Сирия на 8 януари. Ако се докажат тези информации, то те поставят под съмнение твърденията на френските власти, че тя е участвала в атентатите на 7 януари срещу редакцията на „Шарли Ебдо“ и 9 януари за заложническата драма в супермаркета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА