Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 14:37, обновена 2 Февруари, 2015 16:52 1 678 0

Фалшива бомбена заплаха опразни Европейския парламент (обновена)

  • брюксел-
  • европейския парламент-
  • сигнал-
  • бомба-
  • еп-
  • евакуирани

По-рано през деня имаше и сигнал за кола бомба до американското посолство в Брюксел, но той се оказа фалшив

Фалшива бомбена заплаха опразни Европейския парламент (обновена) - 1
Снимки: АП и Туитър

Белгийската полиция нареди да бъдат евакуирани стотици хора от три от сградите, които са част от комплекса на Европейския парламент, заради сигнал за бомба. Предпазната мярка е била продиктувана от присъствието на съмнителен автомобил, паркиран на същата улица, съобщи RTF, позовавайки се на информация от служителите на ЕП. Според белгийски медии, в автомобила имало въоръжен мъж.

Полицейски робот е започнал да обследва превозното средство за взирвни вещества, а самата улица е била затворена. Присъствието на силите на реда в района е засилено. След атаката в редакцията на парижкия седмичник "Шарли Ебдо" и арести на предполагаеми терористи в Белгия мерките за сигурност спрямо европейските институции са повишени.

По-късно говорителка на Европейския парламент обави, че белгийските власти не са открили нищо представляващо опасност в колата и персоналът е бил върнат в офисите, за да възобнови работа в ранния следобед.

По-рано през деня подобна заплаха предизвика предполагаема кола бомба близо до посолството на САЩ в Брюксел. Светкавичното разследване обаче доказа, че става дума за фалшива тревога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: