Last news in Fakti

11 Март, 2015 10:13 1 233 0

Берлускони оневинен по сексскандала "Рубигейт"

  • берлускони

Решението е окончателно

Върховният съд на Италия потвърди оправдателната присъда на бившия премиер Силвио Берлускони по делото "Руби", предаде Ройтерс.

Той беше признат за невинен по обвиненията, че е плащал за секс на непълнолетна проститутка. Върховните магистрати излязоха с решение след деветчасово обсъждане. Решението е окончателно.

Медийният магнат бе осъден на първа инстанция на седем години затвор, но след това апелативен съд го оправда по всички обвинения в този процес през юли 2014 г.

Берлускони бе обвинен, че е правил секс с непълнолетната мароканска проститутка Карима ел Махруг, известна като „Руби, крадлата на сърца“, както и че е злоупотребил с властта си, за да оказва натиск върху полицията да я освободят.

Бившият премиер отричаше да е да е правил секс с Руби. От гостуването на момичето във вилата му „Мадама“ той останал с впечатление, че то има роднински връзки с действащия тогава египетски президент Хосни Мубарак и че е 24-годишно, както се представило. Въпреки това той никога не е установявал с Руби интимни отношения от какъвто и да било тип. В спонтанните си откровения пред съда Берлускони каза, че бил изненадан, когато тя се оказала непълнолетна мароканка – според него вероятно е искала да си създаде по-престижна идентичност, за да прикрие мизерното си положение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: