Last news in Fakti

31 Март, 2015 15:17 8 823 0

Потъналият "Коста Конкордия" е превозвал наркотици на мафията

  • коста конкордия-
  • наркотици-
  • мафия

Смята се, че е бил използван от картела Ндрангета

Потъналият "Коста Конкордия" е превозвал наркотици на мафията - 1
Снимка: БТА

Потъналият през 2012 г. пътнически кораб „Коста Конкодрия“ може да е превозвал голяма пратка кокаин, свързана с италианската мафия, съобщи „Индипендънт“.

Според „Ла Република“ полицията разследва голям канал за трафик на наркотици между Латинска Америка и Италия. Смята се, че големи количества кокаин са се укривали в складовете за хранителни запаси на пътническите кораби, сред които е бил и печално известният „Коста Конкордия“.

Според „Тhe Times” 20 души, свързани с мафията в Калабрия, са били арестувани вследствие на разследването. Полицията е подслушала разговор между контрабандистите, в който те казват, че са използвали „същия кораб, който ни направи да изглеждаме като глупаци в целия свят“. Разследването смята, че от престъпния синдикат Ндрангета са превозвали своите наркотици на кораби, собственост на групите MSC и Норвежките круизни линии. Те са пътували между Европа, Латинска  Америка и Карибския басейн.

Според служители по разследването във Флоренция, въпросните наркотици са били складирани на борда без знанието на някой от висшето ръководство на кораба. Със сигурност обаче те са били качени там с помощта на хора от екипажа.

На 13 януари 2012 г. „Коста Конкордия“ се удари в подводна скала в близост до остров Джилио. В резултат на катастрофата загинаха 32-ма души. След инцидента обаче не е имало съобщение да е бил намиран кокаин на борда на кораба. През февруари тази година капитанът на кораба Франческо Скетино бе признат за виновен за катастрофата и осъден на 16 години затвор. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: