Last news in Fakti

4 Април, 2015 22:27 14 673 56

Русия успешно тества системата С-400

  • ракети-
  • противоракетна система-
  • оръжие

Далекобойността й е вече 400 км

Русия успешно тества системата С-400 - 1
Снимка: topwar.ru

Заместник-командващият на руската Въздушно-космическа отбрана генерал-майор Кирил Макаров заяви днес, че тестовете на противоракетната система земя-въздух С-400, способни да поразят цели на разстояние до 400 км, са успешни.

"Тестовете са в ход. Само преди три дни беше осъществен пуск на ракета, която може успешно да порази цел във въздуха," каза Макаров в интервю за "Русской службе новостей".

Изпитанията показват, че ракетата е способна да поразява цели до 400 км, смята генералът.

Досега системата имаше ефективна далекобойност от 250 км.
 
"Днес военно-политическо ръководство на страната прави всичко, за да се гарантира, че нашите граждани са защитени от евентуални въздушни или космически атаки. Днес Москва е почти на 100% защитена, " заяви Макаров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    3 2 Отговор
    БРАВО НА РУСИЯ !
  • 2 Бай хой

    3 2 Отговор
    Това вече е отбранително оръжие и без аналог в света.

    хамериканските технологии са далеч далеч назад.
  • 3 909

    2 1 Отговор
    Един комлекс С-400 поразява 36 цели -72 ракети по 2 ракети на цел . до коментар 2. Бай Хой . просто като информация колега . а може и да знаеш .
  • 4 Shmeker

    2 0 Отговор
    Дано не ги използват никога
  • 5 БАЙ ГАН4О

    4 2 Отговор
    Браво на братушките
  • 6 Гостттт

    3 1 Отговор
    Информация по руски - предназначена за дебилизирана , но екзалтирана публика ... Ето , С 400 официално се водят "въведени на въоръжение" от 2007-ма , а още е в тестови период . И продължава да го сравняват с Пейтриът , разработен през 70-те години на миналия век и при това не като част от ПРО , а за защита на пехотата , а не с комплекса за далечно прихващане на летящи обекти THAAD да кажем , който показва несравнимо по-добри резултати ...

    Коментиран от #8, #29

  • 7 ЧОВЕК

    4 3 Отговор
    ОТ МОСКВА , КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ УСПЕШНО ДА ТЕСТВАТ НОВАТА ЛАДА , МОСКВИЧ ИЛИ ЗАЗ , КОИТО ДА ПРИЛИЧАТ ПОВЕЧЕ НА МЕРЦЕДЕС , БМВ ИЛИ АУДИ , КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ТЕСТВАТ НОВИ ТЕХНОЛОГИЙ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , НАПРИМЕР В НАУКАТА , В ОБРАЗОВАНИЕТО ... А НЕ САМО В ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ ??????

    Коментиран от #12

  • 8 mediator37

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гостттт":

    Руснаците считат, че са доста по-напред в радарните антени. Радиорелейните комплекси и радарните антени, които са част от ЗРК С-400 не са показани на снимката. На снимката са само пушкалата. Не е въпросът радарите само да открият обекта. После има разпознаване (свой - чужд), съпровождане, решаване въпроса кои от многото цели са най-опасни и насочване на своите ракети точно към тях. Което обикновено става в условията на радиозаглушаване от противника. С-400 Триумф превъзхожда Пейтриът по това, че поразява по-ниско летящи цели и такива с малък обем (дронове, самолети за радиозаглушаване). А също и в далекобойност в режим на пресрещане. Пейтриът са стари прашки и са зле при радиозаглушаване. В такива условия 10% успеваемост имат Пейтриът.
    За далекобойност в режим на догонване за С-400 нищо не знам, но ракетите им не са особено бързи -2км/секунда. Не са длъжни и да си признават всичко руснаците.
  • 9 европеец

    2 3 Отговор
    тази ракета ще нахрани руския народ.толкова са прости че целия свят им се смее на простотията.да измислят нещо полезно за хората,което ще помогне за великия руски народ.все повече и повече затъват олигофрените.така им се пада на световния комунистически враг.да пребъде обединена европа

    Коментиран от #10

  • 10 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "европеец":

    Измисли ли са - сериалът Кухня, големи майтапи
  • 11 ха

    0 2 Отговор
    тия батареи ще ви ги думнат американците точно за 15 сек. - докато паднат бомбите върху тях.
  • 12 ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЧОВЕК":

    Американските лекари казват: Ние като лекуваме пациентите си, понякога умират от друго. Руските лекари: Ааа, няма такава работа - ние от каквото лекуваме пациентите - от това умират.-:))
  • 13 До троловете

    2 2 Отговор
    Препоръчвам на русофилските тролове по спокойно така да се отнесат към новината за супер - системата С - 400, че от радост, кеф и удоволствие може да стане някой гаф и да напълнят гащите, случайно де...
  • 14 дядоЯго

    4 0 Отговор
    Американците дрънкат пари,Руснаците дрънкат оръжие - ние само дрънкаме . Този филм сме го играли и края го знаем.
  • 15 туту

    3 2 Отговор
    ПРОПАГАНДА.Как не могат да направят един телефон,телевизор,автомобил,лаптоп,таблет,........ а военната им техника била много добра.Нали пак е механика и електроника.А и който е служил в казармата през комунизма знае за какво става въпрос.Пълна трагедия беше техниката.
  • 16 тошибиян

    3 2 Отговор
    ...нямали телефони нямали телевизори нямали автомобил.........сащ правят лъскави джаджи за да ви загробват да се набутвате да купувате новия хай фон новата пласмасова кола и други шаренотий...целия стремеж на сащ е да докопат руските ресурси и да загробят света тотално след това стига сте ми хвалили сащ и сателитите им това са същите който преди 200 години плаваха с дървените кораби и колонизираха света а хората бяха роби с вериги сегаса нови времена и дървените кораби са заменени от нато и съюзници веригите от банки и кредити под оправданието тероризъм избиват цели държави когато не им играят по свирката а вие казвате Путин бил терорист хахаха....той и тези зад него създават технологий за защита против агресора сащ....про4етете талмуда на евреййте и ще видите къде къде ви поставят като хора и политика останалите не еврей, говоря за еврейте в израйл не за тези който използват това 4е са еврей за дивиденти

    Коментиран от #32

  • 17 тошибиян

    2 2 Отговор
    аз да съм на Путин и тези който командват около него ще запо4на война на масово унищожение на всички който се и са се опитвали да превземат Русия и това ще е война на унищожение на цели държави като население и ген и раса

    Коментиран от #20

  • 18 тошибиян

    4 2 Отговор
    сега има сиситема за заглушаване казва се "Рычаг" качена е на хеликоптер Ми–8 и само с този хеликоптер може да се заглуши всичко на разстояние няколко стотин километра и целите за заглушаване могат да бъдат много широчината на луча също може да се променя тоест няколко такива хеликоптера и в бг няма ни телефон ни радио ни телевизия...това няма аналог в света

    ФАНТАСТИКА! Новые сикретные системы Радиоэлектронной борьбы поступают в Российскую Армию!
  • 19 аз

    2 4 Отговор
    А кога ще пробват да нахранят милионите мизерстващи руснаци?
  • 20 Николай

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "тошибиян":

    Или си тролче, или имаш нужда от специализирана помощ.

    Коментиран от #21

  • 21 Газета правда

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Николай":

    и двете дядо попе и двете
  • 22 РУССОФИЛ

    0 0 Отговор
    УРААААААААААААА ! АКО ГИ МОНТИРАТ НА КРИМ, ВАРНЕНЦИ МОГАТ ДА БЪДАТ СПОКОЙНИ - РАКЕТИТЕ ЩЕ ДОСТИГНАТ ДО ТЯХ! ЧЕРЕН МАЙТАП БЕ, УИЛИ !

    Коментиран от #23

  • 23 Владислав Димитров

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "РУССОФИЛ":

    Няма да долети точно 75 километра, ще падне нейде в морето и ще избие рибата.
  • 24 хй

    1 2 Отговор
    Това е отбанителна ракета, не е искандер-нападателна...
    По отношение на здрвеопазването- в Русия има най-много лекари на глава от населението...
    Запада казва, че обикновения човек трябва да се съсредоточи не върхи смисъла на живота, а върху процеса, в Русия е обратно. Все пак перфектен живот е илюзия, комунизмът го доказа.

    Коментиран от #25

  • 25 Газета правда

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "хй":

    Колега , какви лекари те гонят тебе и кой те излъга , че в Русия има най-много лекари на глава от населението...? Но добре както и да е , няма ся да спорим за това но знай , в този случай не е важно количеството на докторите , а тяхната квалификация , тоест качеството на медицинското обслужване.
  • 26 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Я кой си мери мускулите
  • 27 тошибиян

    1 2 Отговор
    сащ,израел,ватикана,англия и евентуално германия трябва да бъдат изкоренени като държави и население и като ген просто трябва да бъдат зали4ени като територия и население
  • 28 Буров

    2 1 Отговор
    Москва не е Русия....И пак новини за въоръжаване.....за нещо друго...по значимо за мира в света да се е написало...не....само за въоръжаване....при тях винаги едното е било за сметка на дргото.Психоза някой да не ги нападне...Като прочетох последното мнение..много хора ги хапе главата

    Коментиран от #46

  • 29 аматьор

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гостттт":

    Колко са добри Патриотите си пролича във Войната в залива когато тотално се провалиха с/у остарелите СС-23 и когато след всяка неунищожена и поразила целта си СС-23 доларът паааадааашеее.
    патриота отстъпва още на С-200 камо ли на С-300 или пък на С-400.
    Тя статията си е пропагандна - обяснимо от всякъде. Само , че ти не можеш да схванеш причината. Ако прочетеш статията внимателно и разбира се имаш истински , а не лаишки/повърхностни интернетски / знания, ще си отговориш на зададения въпрос доста добре.
  • 30 larsen

    0 2 Отговор
    До 15-ти Туту - тутурутката. Абе ..,в коя казарма си служил, да не си бил в транспортни в Мариците и м...лите там, дето хем бачкаха хем ги образоваха.
    Вие не разбрахте ли ,че тъпите американци гледат да набутат някой друг да се бъзикне с руснака и после той да обира лаврите, а тъпите украинци се вързаха ,но не народа, а продажните политически к..ви от Киев. Такъв як сап ще яде ,който дръзне да тръгне срещу русия ,че няма да си намери място на земята, а в нея. Този път ,дано да не се почва ще го отнася половината земно кълбо, и който не е готов за това по -добре да моли да гушне чемшира още в началото. Който не е живял с руснака там на тяхна земя ,по- добре да не цапа с глупостите си нета. А такива, като Туту ,дето си мислят, че живота е само коли, телевизори, таблети,холивуд и т.н. са ...... .Пич, бил съм 18 пъти в Русия и още по онова време на Тато ,на три полигона за изпитания на военна техника , на Щит-82 и др. След демократичните промени видях и така нареченият вероятен противник как действа на учения..., повярвайте ми руснаците най-добре се чувстват по време на бойни действия. Да не дава господ някой да се обърка и да тръгне срещу Русия защото те имат да си връщат още от 1945г.заради наивността си към запада,че не са ги довършили до край, това са техни думи.
    Запомни, ТутуруткоВ ,тези хора са луди на тема военна техника, другото те могат да си го купят .Никой да не съди за състоянието на Руската армия по това ,което е било на въоръжение в БА -другото е просто смях. Хайде да сте живи и здрави и честит имен ден на именниците...

    Коментиран от #33, #34, #35, #37, #41

  • 31 аматьор

    0 0 Отговор
    От Корейската война на сам една друга страна отвъд голямата вода има подчертано военна икономика-ха познай коя е? Никой ама никой здравомислещ субект не се е отказал от пазара на оръжие, защото сигурно не се печели от него.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 туту

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "larsen":

    Ларсенчо,пий си чадо. лексотанчето да се поуспокоиш малко.Служил съм в Горна Баня.Беше танкова бригада.Едно от най-модерните поделения в България за тогава(85-87г)А на безпочвените ти възхвали на Руската военна техника не се учудвам.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 stone

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "larsen":

    Много ти западен ника.
  • 36 хикс

    0 1 Отговор
    И защо така реши?!
    Подобен щит отдавна е създаден. Този на руснаците е в отоговор на нато-вския. Добре е да има баланс, добре и за двете страни.
  • 37 Газета правда

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "larsen":

    "Туту ,дето си мислят, че живота е само коли, телевизори, таблети,холивуд и т.н" Та, какво викаш е живота ? Ракети, самолети, бомби, танкове ?? По зле си и от тутурутката, да знаеш !
  • 38 П Илиев

    1 2 Отговор
    Стига сте ми ги хвалили тия алкохолици беее.... Голяма носталгия по онова време г'а всичко имаше в завода и можехте да си "вземете" (откраднете).... Няма вече - к'вото беше - беше... Хляба вече е с пари... Кой не му отърва да бяга у СССР - НЕ НИ ТРЯБВАТЕ, КРАДЛИВА, ЧЕРВЕНА СГАН !!!!!!

    p.s Наздраве на именниците!

    Коментиран от #39, #43

  • 39 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "П Илиев":

    Ай да се успокоиш малко, току виж си обърнал белтъците...

    Коментиран от #40

  • 40 дядоЯго

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Монго":

    .....абе момче(та) ти какво руско имаш (в къщи) ?
  • 41 пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "larsen":

    облъчен!
  • 42 Бай хой

    2 1 Отговор
    Абе момчета гейове ли сте че ми хвалите тези хамериканци а плюете братята славяни. Забравяте къде сте се родили и се кланяте на чужди окупатори. О неразумний и юроде.

    Коментиран от #44

  • 43 ха

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "П Илиев":

    Добре го каза човека, но за хора които ще го разберат, а не за комуняги като вас, дето му слагате минуси.
  • 44 айде бе

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бай хой":

    тия са същите окупатори, какво ми се правиш на луд? и сега са тук и въртят далаверата без спиране. докато не измрат тия червени - светът няма да се оправи!

    Коментиран от #47

  • 45 Истината боли

    2 1 Отговор
    "За САЩ първа цел е - Не позволявай на немския капитал и немска технология, да се свърже с руските природни и трудови ресурси в «непобедима комбинация»,ето по това работи вече цял век САЩ!

    Всъщност, американската външна политика е «разрушение и управление» навсякъде по света, в Азия, Близкия изток или Европа. Геополитически важното е – «дръж Германия», значи и ЕС на разстояние, но по-добре - във вражда с Русия!
    "Това е неморално и циничен, но работи!"
    Каза Джон Фридман, директор на "Стратфор"- "сянка" на ЦРУ!

  • 46 раптор

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Буров":

    Каква психоза бре? Русия е претърпяла толкова инвазии, че не е никаква психоза, а реалност! Заради ракетите и другите чудесии, днес не са я разпарчетосали! Пък ако не ти се нрави и си голям пацифист си е твой проблем! Хората правилно си пазатя достойнствата! А що джаджи дето ползваш в ежедневието си са тръгнали от там, няма да ти изброявам... Това, че не се произвеждат там, не значи, че те не са ги дали за твоя комфорт!
  • 47 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "айде бе":

    Хахаха Комунистите като боко-тиквата, принцеса цачева лилипиги и техните последователи щели да ни избавят от тия червени. Продажниците заблуждават простите за да не влязат в затвора.
  • 48 Бате Цецо

    2 0 Отговор
    Този ракетен комплекс е отбранителен (ПВО), таке че никой не трябва да се страхува от него освен ако не иска да напада Русия.
  • 49 калитко

    2 0 Отговор
    Хитлер кой го спря ве
  • 50 Киро

    0 2 Отговор
    Дрънкат оръжие, а фалитът иде!

    СССР фалира именно заради това - 55% от БВП отива за военен бюджет.
    Явно комплексираното джудже кагебистче не си е научило урока.

    Новата Северна Корея.

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Киро":

    Забравяш да споменеш сащ новата хитлерофашистка германия.Отново се прикрепяме към губещата страна . Виждаме как ежеминутно сащ губят позиции а Русия ако е вярно че СССР е фалирал за десетина години се превърна в още по-силна и мощна държава. Кирчо величае Путин че е направил от фалирала страна най мощната във военно отношение сила. Вярно че Русия е силна но не само Путин има заслуга за това а целият Руски народ който не се поддава на пагубната американска терористична пропаганда.
  • 52 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Киро":

    Де да ги нямаше Американците...... а Кире, да са излетели в космоса с това БВП руснаците!

    "Съединените щати разбира се, са мирна страна, но сега постоянно е въвлечена във война, тъй като не може да има вечен мир!"

    Това означава, че «война» е естествено състояние.
    Следователно, войната в Украйна също е "естественна".
    И европейците "естествено" ще умират в нея, нищо неестествено! Pay back за идеята за "Европейска изключителност."
    И нека никой в Европа не говори за своята "изключителност". Обама счита, Америка за "изключителна", но все едно Европа ще плати! Каква е разликата за коя " Изключителност"!

    Превод от речта на Джордж Фридман, директор на "Стратфор"- частна разузнавателна фирма "сянка" на ЦРУ!
  • 53 Киро

    0 1 Отговор
    Хойчо, тролче неуко, пак трябва да те обучавам, да не ти се смеят хората на глупостите:

    1. Военната сила на Русия е наследство от СССР, не я е сделал Путя;

    2. Военният бюджет на САЩ е под 10% от общия, просто САЩ са икономически великан, а Русия - икономическо джудже.

    3. "ако е вярно че СССР е фалирал" - без коментар, бързо в училище! Как изобщо коментираш нещо, от което нямаш и представа??!

    4. Заслугата на руския народ, който не се поддавал на "пагубната американска терористична пропаганда" всъщност последните 20 години е за ръст на американската икономика, щото ти не си бил в Русия, а аз съм бил и то доста през последните години и е изключително модерно да притежаваш американски стоки и колкото да ми е странно, гадния Макдоналдс е пълен!

    На гол тумбак - чифте пищови, това е Путю в момента.
  • 54 Киро

    0 1 Отговор

    Бай хой


    Забравяш да споменеш сащ новата хитлерофашистка германия.Отново се прикрепяме към губещата страна .

    ===============

    И за поредния ти мит и глупости от човек, който никога не е чел история:

    Прикрепянето ни към Германия става с ОДОБРЕНИЕТО на СССР, по това време са съюзници.

    С ОДОБРЕНИЕТО на СССР, ясно ли ти е вече?!
  • 55 еееее

    0 0 Отговор
    незнам за Москва ама Крим в момента е крепост ...
    най модерния подвижен комплекс ,,бастион,, без аналаог в света,,- ракетите му летят с над 8 км в секунда - тоест невидими са за всички радари и локатори .
    комплекстие - ескандер.
    тонгуска,
    флота в залива на крим
    подводници
    простоо 6том там е така незнам как е защитена москва .
    при положение че Русия единствена в света има подразделение и род войска ,,космически войски,,
    янките скоро спичаха че Русия разработила изтребител на спътници
  • 56 ДА А А

    0 0 Отговор
    КИРО, ако доде шанса у нази, че те наредим ка му е по табието.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания