Last news in Fakti

7 Април, 2015 14:52, обновена 7 Април, 2015 19:27 8 710 25

Почина княз Кардам

  • княз кардам-
  • починал-
  • цар симеон-
  • кома

До леглото на Княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители цар Симеон II и царица Маргарита

Днес, 7-ми април, в 11.30 ч., в мадридската болница „Санчинаро” почина Н.Ц.В. княз Кардам Търновски, съобщиха от канцеларията на царя.

Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., от която не успя да се възстанови.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители цар Симеон II и царица Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Княз Кардам катастрофира на 15 август 2008 г.

В ранния следобед шофираният от Кардам Jaguar изхвърча през мантинелата на остър завой на магистралата от Бургос за Мадрид. Тежката катастрофа стана край село Ел Молар.

Заедно с Кардам в колата бе и съпругата му Мириам Унгрия. Двамата едва бяха измъкнати от смачкания до неузнаваемост.

Мириам се отърва със счупена ръка и бързо се оправи. Кардам обаче изпадна в кома. Той дори загуби два пръста на лявата си ръка.

Първородният син на Симеон II оставя две деца сираци.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази своите искрени съболезнования по повод трагичната кончина на най-големия син на премиера /2001 - 2005/ Симеон Сакскобургготски. „Ще запомня Кардам с неговата любов към България. В този тежък момент Ви изразявам най-дълбоко съчувствие и близост към Вас и Вашето семейство“, пише министър-председателят Борисов в съболезнователния адрес. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сас

    1 0 Отговор
    Бог да прости княза, нека почива в мир! Не е лесно и на родителите, които трябва да преживеят смъртта на детето си!

    Коментиран от #2

  • 2 тошибиян

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "сас":

    1 рептил по малко и 1 хрантутник и консуматор по малко...7 години в болницата колко милиони са отишли за тоя а колко още хора тук в бг са оставени да умират ей така

    Коментиран от #7

  • 3 тошибиян

    0 4 Отговор
    симеон4о гостпод няма за тебе пали моторницата и ходи при син4ето си и земи целия си род и пове4е не се връщайте никога на таз земя...хрантутници и консуматори царе папи патриарси все тумори

    Коментиран от #4

  • 4 Stoyan Todorov

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "тошибиян":

    А ти ТОШИ Е..Н нямаш ли деца.....ако имаш може и тях да ги стигне това бе и парите за лечението да не си ги давал ти бе.ГОСПОД не забрвя..........и за теб ще се сети и се научи да пишеш,особено буквата Ч.Тогава се пускай тук на пистата да коментираш.
  • 5 тошибиян

    0 3 Отговор
    кат не ти аресва не ме 4ети
    аз деца няма и не искам и да имам

    Коментиран от #9

  • 6 тошибиян

    0 4 Отговор
    то и рака има разсейки демек деца дай тогава и тях да оставим да живеят е този на картинката е същия само 4е в 4овешки облик

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Само тук си ербап!!! Как не те е срам да плюеш така за починал човек, било то и княз??? За такива като теб, само бой!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Stoyan Todorov

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "тошибиян":

    ОБРЕЧЕН СИ ....И АЗ НЯМАМ ДЕЦА АМА НЯМАМ И ТАКИВА МИСЛИ КАТО ТЕБ.........КАК ИСКАМ ДА ТЕ СРЕЩНААААААААААА............
  • 10 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ЧАКАЙ ДА ДАМ ЕДИН ПЛЮС ПРЕДИ ДА СА ТЕ ЦЕНЗУРИРАЛИ+++++++++++++++++++++
    АВЕ МАНИ ГО ТОЯ "ТОШИБЯН", ПУСКАЙ ГО НА ПЪРЗАЛКАТА...
  • 11 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Алооу модераторите, шо не му ударите един бан на тоя трол Тошибания ?

    Коментиран от #15

  • 12 потресен

    1 0 Отговор
    Малко уважение ПЛЕБЕИ такива!!!
    Малко уважение към член на БЪЛГАРСКОТО ЦАРСКО СЕМЕЙСТВО.
    Малко ужавание към представител на ЕВРОПЕЙСКАТА ВИСША АРИСТОКРАЦИЯ.
    Малко уважение към личност освен с благородно потекло и със завидно образование, интелект и социален ценз, с който малцина от нас могат да се похвалят. НЕ СМЕ РАВНИ. Никога не сме били и няма да бъдем.
    Малко уважение, преклонете глави и малко повече смирение.
  • 13 тошибиян

    0 1 Отговор
    на тошибиян не може да му турите бан щото и да има бан аз пак ще влизам и пиша това не е проблем и другото което е и да ме видиш трудно ще се усмелиш изобщо да посегнеш аз съм 160 килограмов спортист

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "тошибиян":

    Ей точно такива 160 килограмови спортисти най-много ги обичам - 15 грама олово летящи със 250 м/с онагледяват как интелектът е намерил недвусмислен начин да покаже превъзходството си над безмозъчността, колкото и тежка да е тя!!!
  • 15 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Владислав Димитров":

    160 килограмов спортист с 10 грамово мозъче... Ясно, продължавай да драскаш.
  • 16 Муахаха

    0 1 Отговор
    160 кг спортист бил. Мооожеее, по гребане с лъжица в паница. Шопарле.
  • 17 554236

    0 1 Отговор
    Тоя човек, какво е направил за Родината? Наял се наспал се и си заминал. И тоя средновековния калпак дето се пени като веро, кой бил Кардам и колко ниско трябва да му се кланяме ние плебейте, понеже бил аристократ- да погледне откога ги няма крепостните селяни. Иначе го съветвам, като истински фанатик да отиде и да го погребат заедно с княза, че да му служи в отвъдното, а ние да се отървем от такава генетична грешка, като него... Виждам новина за нечия смърт, която е била дълго чакана, заради неразумно каране и избиване на комплекси, нещо стандартно за БГ чалгарите
  • 18 На Тошибиян брат му

    0 1 Отговор
    Кво им се кланяте на тия негодници бе??? Д.педавци такива.Ще почитам аз хората,които ограбват родината ни и живеят на наш гръб.Смъртта не е хубаво нещо,не казвам,че се радвам от неговата смърт,но не мога и да се трогна.Ако искате да им дадем още някое и друго имотче останало от дядовците им,че са бедни хорицата и няма какво да ядът.Кланяйте им се колкото си пожелаете!!!!!!!!!!!!!
  • 19 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "тошибиян":

    ХА ХА ХА КВО "СПИРТУВАШ" ТИ ВЕ МАЙНА?160кг....НЕ СИ СУМИСТ. ЩОТО В БГ ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД, НАЙ-МНОГО ДА СИ ГЮЛЕХВЪРЛЯЧ, АМА ПАК ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД!АЗ СЪМ САМО 117кг., 187см ОБИКНОВЕН ДЖУДИСТ...АРЕ ДРЪЖ СЕ ЗРЯЛО, А?!!!НАПРАВИХМЕ ОТ ТЪЖНАТА НОВИНА ЗА ЕДНА СМЪРТ ЛИЧНИ СПОРОВЕ...НИЕ СМЕ БАТИ ПЛЕМЕТО ...
  • 20 БЪЛГАРИН

    0 1 Отговор
    Къде им е царството, за да имаме "цар", "царица", "князе" и "княгини"?Това са си едни най-обикновени кърлежи - 'айдуци.Откраднаха каквото можаха и се изнизаха като пръдня из гащи.Те дори не знаят български, а някои дори не са стъпвали в България.Не ми пука за тия, както на тях не им пука за нас и нашите деца.
  • 21 Пламен

    0 1 Отговор
    Този така наречен княз не е стъпвал в БГ баща му дойде преди 14г на власт открадна каквото можа и си плю на петите а аз трябва да му изказвам съболезнования. що??????Царя излезе най големия крадец в историята на България най големия по голям и от костов

    Коментиран от #22

  • 22 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пламен ":

    КАКВО Е КРАЛ
    ТОВА Е НЕГОВО НАСЛЕДСТВО ОТ БАЩА МУ
    АКО БЕШЕ ТВОЕ НАСЛЕДСТВО
    НЯМА ЛИ ДА СИ ГО ПОТЪРСИШ
    АЙДЕ СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ТЪПОТИИ
  • 23 тошибиян

    1 3 Отговор
    Наследство от баща му?довлекли са преди 200години пияния фердинанд и са му казали ние сме ти роби а всичко това е твое....искам да ми кажете от къде на къде това е негово носледство?гори планини имоти резиденций? Това е се едно сега росенчо президента да каже цялото президентство е мое, сградата,земята и всички резиденций и като се спомине наследниците да кажат това е от тате наследство....същото може да се случи и с министерския съвет
  • 24 Монго

    0 0 Отговор
    За мъртвите или добро, или нищо. Друг е въпроса колко е княз и какво и колко неговата фамилия е "допринесла" за България...
  • 25 гост

    0 0 Отговор
    Разбирам да живеят в България, да са уважавани и да отстояват и помагат на българските ценности, тогава биха били за уважение. Не знам на Монако, Англия, Швеция или Испания благородният род да не живее в страната си и да не говори езика, на който са представители. При все че носят български имена.
    Не заслужава преклон от българският народ, баща му дойде и обра природата и парите на България, та чак се съдят и какво ли не. От срамно, по-срамно. Чест би било да си живеят в резиденцията и да помагат на обществото, както правят всички благородни потомства.