Last news in Fakti

12 Май, 2015 12:51 1 269 2

Кери и Путин бистрят световния ред

  • джон кери-
  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин

За последните 24 часа Владимир Путин ще има среща с втори високопоставен политик от Запада. В понеделник в Москва той се срещна с германския канцлер Ангела Меркел

Украйна, Иран и Сирия се очакват да бъдат основните теми на срещата на американския държавен секретар Джон Кери с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на изказване на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Той потвърди, че Джон Кери е кацнал в Сочи, където трябва да се срещне с руския си колега Сергей Лавров.

За последните 24 часа Владимир Путин ще има среща с втори високопоставен политик от Запада. В понеделник в Москва той се срещна с германския канцлер Ангела Меркел, припомня АП. Двамата разгледаха конфликта в Украйна. След края на срещата Ангела Меркел използва необичайно рязък тон и определи като престъпна анексията на Крим от Кремъл.

Това е първата визита на Джон Кери в Русия от началото на украинската криза. От руското външно министерство дипломатично разкриха, че Кери и Лавров ще акцентират върху развитието на двустранните отношения.

От Сочи Джон Кери ще замине за турския курорт Анталия. На 13 и 14 май градът е домакин на форум на външните министри от НАТО.

В кулоарите на този форум ще има и среща във формат НАТО - Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 1 Отговор
    Аз предлагам, никакво клякане на американската демокрация пред "джуджо" Путин. Федералния резерв да печата долари, като вестници. Каубоите да създават "демокрации" по всички точки на света, пингвините на южния полюс над три месеца с право на глас. В полза на "демокрацията". Ако американските инструктори в Украйна не достигат, да се дадат повиквателни на тюлените от нос Добра Надежда. За да няма двуполюсен свят. Света трябва да е еднуполюсен-питайте ламите от Патагония. И...к*вото кажат краварите...
  • 2 дедо Венци

    0 0 Отговор
    Кой си ти, че да предлагаш?
    Който има пари предлага!