Last news in Fakti

17 Май, 2015 02:05 1 427 1

Украинци готвят бойкот на Facebook

  • facebook-
  • бойкот-
  • украйна
Украинци готвят бойкот на Facebook - 1
Снимка: АП/БТА

Украинци готвят за неделя и понеделник бойкот на Facebook. По този начин те искат да принудят основателят на социалната мрежа да се извини за политиката на блокиране на потребители от Украйна.

Facebook блокира публикациите на някои украински потребители поради агресията, която се съдържа в тях. Това обясни преди ден основателят Марк Зукърбърг в отговор на въпроси от потребители.

Според него, блокираните постове на украинците са били в нарушение със стандартите на социалната мрежа. „Ние блокираме съдържание, в което има открита агресия, оскърбления по етнически признак или призив към насилие“, заяви основателят на социалната мрежа.

На въпроса дали украинските потребители не се модерират от офис в Русия, Зукърбърг отговори, че компанията няма офис в Русия, а украинският сегмент всъщност се модерира от международен екип в Дъблин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    С две думи- затвори им устата. Нямат ли си друга работа украинците та тръгнали на бойкот с невидим противник. Наистина са много глупави.
Новини по държави: