2 Юни, 2015 14:19 1 370 2

Бившият германски канцлер Хелмут Шмит критикува срещата на Г7 без Русия

  • хелмут шмит-
  • г7-
  • русия

Според него конфронтацията между Запада и Русия едва ли ще прерасне във военен конфликт

Бившият германски канцлер Хелмут Шмит критикува срещата на Г7 без Русия - 1
Снимка: wikipedia

Бившият  канцлер на Германия Хелмут Шмит заяви за ДПА, че срещата на върха на Г7 няма смисъл без участието на Русия.

„Моите очаквания са ограничени“, заявява в интервюто си Шмит. Той се надява, че на фона на украинската криза ръководителите на западните държави и правителства „няма да наливат масло в огъня... И този вариант би ме удовлетворил.“, твърди бившият германски канцлер.

„За мен е очевидно, че Путин е оскърбен от това, че Западът не се отнася достатъчно сериозно към него“,отбелязва 96-годишният бивш канцлер.

В своя разговор с кореспондента на агенция ДПА Шмит изразява увереност, че днешната конфронтация между Запада и Русия няма да доведе до военен конфликт. „Предполагам, че нито Путин, нито Обама искат война. Крим не е повод за война. По скоро  ще бъдат продължени сложните преговори между Запада и Русия, които е възможно в продължение на няколко години да не донесат никакви резултати.“, заявява бившият германски канцлер Хелмут Шмит.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григорий Цамблак

    0 0 Отговор
    Пообиден бил Путин !Като пращаше зелени човечета и танкове в Украйна не беше обиден?

    Коментиран от #2

  • 2 Ituriel

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Григорий Цамблак":

    А когато Русия пращаше зелени човечета и зелени танкове в Османската империя през 1878 пра-баба ти и пра-дядо ти били ли са обидени?
Новини по държави: