Last news in Fakti

2 Юни, 2015 14:55, обновена 2 Юни, 2015 20:58 2 181 1

Хелмут Кол е в болница

  • хелмут кол-
  • безсъзнание-
  • болница

От бюрото на бившия германски канцлер отрекоха той да е в критично състояние

Хелмут Кол е в болница - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият канцлер на Германия Хелмут Кол е в безсъзнание в болница. Той е изпаднал в това състояние след операция, пише интернет изданието на списание "Бунте".

В писмено съобщение до медиите бюрото на бившия германски канцлер Хелмут Кол отрече появилата се информация, че той е в „критично състояние“.  Според официалното съобщение след извършена операция „д-р Хелмут Кол се чувства добре за състоянието си“.

По-рано през деня онлайнизданието на списание „Шпигел“ и списание „Бунте“ съобщиха, че  Хелмут Кол е в интензивното отделение на университетската болница в Халделберг и е в критично състояние.

Хелмут Кол е влязъл в университетската клиника в Хайделберг, за да се подложи на операция на корема.

Кол беше канцлер на Германия между 1982 и 1998 г. Той изигра основна роля за обединението на Източна и Западна Германия.

Кол е политикът с решаващ принос за разширяването на ЕС на изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Ми той се е пътник отвсякъде!Никой не живее вечно !