Last news in Fakti

16 Юли, 2015 13:31 1 677 1

Хелмут Кол е в критично състояние в болница

  • хелмут кол-
  • кол-
  • болница-
  • операция-
  • здраве

Бившият канцлер на Германия Хелмут Кол е в критично състояние в болница, съобщи АП.

Той е претърпял операция за смяна на тазобедрена става. Лекарите разкриха, че Кол все пак отговаря на въпросите.

Медиите в Германия следят за здравето на бившия канцлер от май месец, когато той влезе в болница за операция. От офиса на Хелмут Кол за първи път потвърдиха, че здравословното състояние на политика е сериозно. От 2008 г. Хелмут Кол е в инвалидна количка след тежко падане в вкъщи.

Бившият канцлер на Германия Хелмут Кол е архитектът на Германското обединение и рухването на комунизма в Източна Европа.

Кол беше канцлер на Германия между 1982 и 1998 г. Той изигра основна роля, за да убеди германците да се откажат от любимата си дойче марка и да приемат еврото като валута.

Кол е политикът с решаващ принос за разширяването на ЕС на изток. На него се дължи и по-тясното сближаване между Германия и Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 drafilov

    0 0 Отговор
    дръж се коле! ние сме с тебе! успех!
Новини по държави: