Last news in Fakti

6 Юни, 2015 09:47 2 623 30

Путин: Русия да нападне НАТО - само в мозъка на болен човек

  • путин-
  • русия-
  • нато

Русия на практика няма вече военни бази в чужбина. Нашата политика няма глобален, нападателен или агресивен характер

Путин: Русия да нападне НАТО - само в мозъка на болен човек - 1
Снимка: АП/БТА

Идеята, че Русия може да нападне НАТО, може да си представи само болен човек.
Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за италианския в. "Кориере дела сера", цитирано от РИА "Новости".

Путин не пропусна да отбележи, че някои страни спекулират със страховете от Русия.
Част от страните искат да с в ролята на фронтови държави, на които трябва да се помага допълнително: било във военен план или с икономически и финансови изгоди, аргументира се руският президент.

Той прогнозира, че американците не искат сближаване между Русия и Европа, а настояват да се запази тяхното лидерство на атлантическото общество и по тази причина им е нужна външна заплаха.
"Иран не е достатъчен. С кого да плашат? Откъде се появи внезапната криза в Украйна? Русия трябваше да реагира. Може би това да беше направено нарочно, аз не знам. Но ние не сме замесени", отбеляза Путин.

"Искам да ви кажа, че не трябва да се боите от Русия. Светът се измени коренно, че хората със здрав разум не могат да си представят толкова голям и обхватен военен конфликт в наши дни. Ние имаме с какво да се занимаваме, уверявам Ви", подчерта Путин.

Той отбеляза, че военните разходи на САЩ са по-големи от военните разходи на всички страни по света взети заедно. Русия на практика няма вече военни бази в чужбина. Нашата политика няма глобален, нападателен или агресивен характер, каза руският президент. Той призна за базите в Таджикистан и Киргизстан, които се използват за борба с тероризма. Военното присъствие на Кремъл в Армения имало стабилизираща роля в региона, посочи руският президент.

НАТО обаче се приближава до нашата граница, посочи Путин. Той отбеляза, че край бреговете на Норвегия има американски подводници. Ракета изстреляна от тях стигала до Москва за 17 мин.

Русия и САЩ продължавали да са съюзници в борбата срещу разпространението на оръжие за масово унищожение и битката срещу тероризма, посочи Путин. Той разкри, че има нови сфери за взаимодействие между двете държави.

Алтернатива на минските договорености за Украйна няма. Друг път към разрешаване на украинската криза няма, каза Путин. Според него проблемът е в това, че представителите на сегашните киевски власти не искат да седнат на една маса на преговорите с представители на непризнатите републики. Необходимо е да се уважават всички настроения и избора на хората, заключи Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 историк

    3 0 Отговор
    Руснаците за разлика от американците отдавна са разбрали, че за да застреляш слона не е необходимо да влизаш в задника му. Другото обяснение на поведението на американците е, че по този начин по-успешно си продават пушкалата на балъците.Даже им разпореждат и проценти военни разходи от бюджетите.Това ако не е наглост и вмешателство в суверенитетите кое?
  • 2 Газета Правда

    0 1 Отговор
    Местните русофилско настроени тролове само за това и мечтаят, чакат и не могат да дочакат Русия да нападне, но всъщност Путин е поставил много точен диагноз на болеста им.

    Коментиран от #3

  • 3 Чип

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Газета Правда":

    Нещо не мога да ти хвана логиката. Вероятно имаш нужда повече от диагноза, от колкото някои фили във форума.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Чип":

    Простичко е эа раэбиране и прекрасно схващаш логиката-Стълкновение между великите сили-нов 9 Септември в България със съпътстващата го националиэация на эемята и эаводите, "прераэпределение" на властта,эаграбване на имуществото на успелите българи и предоставянето му в "полэа на неоправданите и експлоатирани народни маси"!

    Коментиран от #7

  • 5 Газета Правда

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чип":

    Е, как байно ще ми хванеш логиката ? Твоят коментар доказва правотата на моя ! С такъв мозък (като в заглавието) просто нямаш шанс !
  • 6 русофил

    5 0 Отговор
    Много точно казано.Путин е прекалено умен,за да играе по свирката на американските"демократи".За съжаление има много глупаци и корумпирани политици.Само че Европа иска руски газ и огромните им пазари.А ние отново сме от прецаканите.
  • 7 Чип

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Арбалетчика, айде стига с тези нов 9-ти, национализация, преразределение. Недай си боже да ти вземат отново земята, к*во ще ореш с "трактора"?
    Относно "Правдивия гАз" или "Г*зовата правда", байно ще викаш на някоя твоя анатомична особеност. Това, което ти наричаш "като в заглавието" се нарича никнейм или просто ник. От тук следва производното-диагноза определено имаш, и определено нямаш акъл.

    Коментиран от #8

  • 8 Газета Правда

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чип":

    " байно ще викаш" Викаш ти, аз просто пиша и още нещо, чипа ти е за смяна, нов ти трябва.
  • 9 Хараламби

    0 3 Отговор
    Ама няма да нападне разбира се, те това го правят разни зелени човечета без обозначителни знаци и въоръжени до зъби с последните руски оръжия, за които Русия нищо не е чувала и нищо не знае.
    Говори за американските подводници край Норвегия, но е забравил да спомене за цял куп руски атомни подводници по източния бряг на САЩ в Атлантическия океан.
    Трябва да си или нечовешки наивен или с промит мозък за да повярваш на подобни глупости.
  • 10 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор
    нато не само няма да нападне русия ,а е заинтерасован русия да бъде стабилна политически и икономически държава.при разпад на русия европа и сащ ги очакват огромни катаклизми ,социални,политически и икономически,така че и най-крайните западни политици нямат намерение да се напада русия,но в русия се води политика на самоизолация и конфронтация за да се запази господстващото положение на цар путин и да се обяснят икономическите и вътрешнополитическите му неуспехи ,а и да се изкара жизнено необходим !историята се повтаря и руснаците показват ,че нищо не са научили от грешките при култа към личността ,но за съжаление това ще доведе до сериозни неволи сред тях!

    Коментиран от #11

  • 11 Пижо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Как пък не се спря това недоразумение. Парите ли ти са малко, та си включила "брояча на нощна тарифа"?
  • 12 Анатоли

    0 1 Отговор
    Кое русофила ?
  • 13 909

    2 1 Отговор
    ПУТИН Е ЖЕЛЕЗЕН ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е И БЪЛГАРИЯ ДА ОСВОБОДИ ОТ американско РОБСТВО !!! Нашия продажен плевньо -пендьо може само да целува задника на ПУТИН !

    Коментиран от #30

  • 14 дддд

    2 1 Отговор
    путин ме кефи железен братче .... как няма да съм съм русофил като знам каква алтрнатива имам за президент тука - чучелото плевнелиев наведен до земята пред американския черен султан и мишоците от ес ..

    дай боже един ден и ние д а имаме президент като путин
  • 15 гражданин

    1 2 Отговор
    ПУТИН НЯМА КАК ДА НАПАДНЕ НАТО ЗАЩОТО ЩЕ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ЗЕМЯТА ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ
  • 16 тошибиян

    2 0 Отговор
    няма как да бъде зали4ен Кремъл след като има в шахтите стотици сатани който на практика са неразрушими в шахтата и по време на полет...
  • 17 тошибиян

    1 1 Отговор
    аз призовавам русия да унищожи по4ти цялото западно полукълбо но да остави англия например и да се гаври с нея

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ккк

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "тошибиян":

    Аз призовавам да потърсиш психиатър,но да знаеш,ще те приберат веднага
  • 20 сссс

    1 1 Отговор
    путин ме кефи железен братче .... как няма да съм съм русофил като знам каква алтрнатива имам за президент тука - чучелото плевнелиев наведен до земята пред американския черен султан и мишоците от ес ..

    дай боже един ден и ние д а имаме президент като путин
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    1 1 Отговор
    РУСИЯ Е ВЕЛИКА И С ДОБЪР И РАЗУМЕН ПРЕЗИДЕНТ, ДЕТО НЕ НАПАДА И НЕ УБИВА - ТЕ ИМАТ ВСИЧКО И НАЙ-ВЕЧЕ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ, А НЕ КАТО АГРЕСОРА ООООООООООБАМА!
  • 24 Батето

    0 0 Отговор
    От болната на здравата глава! Кой шантажира с ядрено оръжие? Кой анексира Крим? Кой завоюва със сила 1/4 от Грузия? Кой направи помийна яма от Приднестровието? Кой на два пъти води безмислени и убийствени войни в Чечня? Кой иска да разцепи Украйна затова, че не иска в Евразия, а в Европа. И всичките, че щатите са виновни за всичко, са за 86% от тъпите руски мужици и алкохолици. Това е само за вътрешна употребе. А истината?-истината ще излезе на бял свят след години. Както и излезе истината за "освобождението" ни от фашизма през 1944 г. от доблестната мародерска работническо-селска червена армия.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 архиологическа находка

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Батето":

    Бате а добре дошъл !

    А ве бате, до сега крави ли си пасъл, и таквос глупа.е си отрасъл,
    парче газетка у ръка не зел и нищо свестно не прочел?

    А ве бате, ти наистина от гората ли идеш?

    А ве бате, ти много там си подивял, само по задника на кравата си блял.
    Що се не зафанеш, да си бизи там из обора, че да не пръцкаш не уместно дет има доста хора.

    Ка съ казва по нашему "нашата Тодора не е за пред хора".

    Айде ней се, напрай съ ся, че некой тъ вика,
    и не съ впряга в международна политика.




  • 26 БОСОНОГ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Батето":

    Бате,
    Босичек си по материяла,
    не си във час, въобще си гола вода,
    та дори и хич та няма.

  • 27 БГ

    0 0 Отговор
    КОСОВО МОЖЕ,А КРИМ НЕМОЖЕ...F.CK YOU
  • 28 Киро

    0 0 Отговор
    Руските тролчета като им завреш фактите и почват да скимтят несвързано.

    Какво друго да правят, опорните точки не променят историята.

    За нас Русия след Освобождението досега ВИНАГИ е била мащеха.

    Най-простия факт е, че от Освобождението (за което сме си платили със злато), от Русия няма НИТО ЕДИН позитивен ход за България!

    НИТО ЕДИН!

    Затова и няма нито един български патриот, който да е русофил.

    Да ви цитирам ли Ботев, драги копейки??
  • 29 Киро

    0 0 Отговор

    БГ

    КОСОВО МОЖЕ,А КРИМ НЕМОЖЕ...

    =======

    Я сподели бе, слугинаж, откога Косово е територия на САЩ??
  • 30 Григорий Цамблак

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "909":

    Написано от истински ПАТРИОТ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания