Last news in Fakti

7 Юни, 2015 12:17 965 2

Мартин Шулц: Гърция да приеме сделката с кредиторите

  • мартин шулц-
  • гърция-
  • сделка-
  • кредитори

Алексис Ципрас и неговата партия Сириза трябва да се примирят с факта, че те не са отговорни само пред своите избиратели, но и пред родината си и Европейския съюз

Гърция трябва да приеме направените й от международните кредитори предложения или рискува да се изправи пред непредвидими драматични последици. За това предупреди в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг" председателят на Европейския парламент Мартин Шулц. 
 
Неговото предупреждение идва на фона на буксуващите преговори на гръцкия премиер Алексис Ципрас с международните кредитори. 
Мартин Шулц отбеляза, че Европейският съюз е готов да постигне компромис с Атина. 
 
Той добави, че кредиторите вече са били направили отстъпки в преговорите за дълга.
"Мога да предупредя само гръцкото правителство да не отхвърля протегната ръка. Времето изтича и последиците биха били  драматични", каза Мартин Шулц.
 
Той каза, че Алексис Ципрас и неговата партия Сириза трябва да се примирят с факта, че те не са отговорни само пред своите избиратели, но и пред родината си и Европейския съюз.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Алексис Ципрас със сигурност ще поддържат контакт в следващите дни, както се бяха споразумели в сряда. 
 
Пред гръцкия парламент премиерът категорично подчерта, че при никакви обстоятелства правителството няма да се съгласи с абсурдните предложения. Атина отхвърля исканията за орязване на социалните плащания и вдигане на ДДС. 

Депутати от Сириза заплашиха да предизвикат сваляне на правителството, ако то клекне пред международните кредитори.

Гърция вече уведоми Международния валутен фонд (МВФ), че ще забави петъчното плащане за 300 млн. евро. В замяна на това от Атина са обещали в края на юни да преведат наведнъж четири транша на стойност 1,5 млрд. евро, съобщи Би Би Си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо

    0 0 Отговор
    ДО БГ ДЕПУТАТИТЕ В БРЮКСЕЛ:
    Толкова много ни занимават с Гърция, която представлява само около 2,5% от икономиката на ЕС !
    Защо Брюксел не публикува статистически данни както следва:
    1. Брутен вътрешен продукт в Гърция, Германия, България,
    Португалия, Холандия и т.н.
    2. Държавни чиновници (на държавна заплата) на 100 хил. жители в
    Гърция и същите страни.
    3. Средна заплата в държавния сектор в Гърция и същите страни.
    4. Пенсии в Гърция и същите страни.
    Интересно дали гърците са толкова измъчени и репресирани от ЕС спрямо скромния им национален доход или Брюксел субсидира години наред незаслужен жизнен стандарт - държавни заплати и пенсии за куцо и сакато в Гърция. Интересно ще бъде сравнението с България и защо никой БГ депутат в Брюксел не е поставил до сега този въпрос на бай Шулц, Юнкер и пр.
  • 2 мито

    0 0 Отговор
    Защото нашите депутати там (както и тук) са хрантутници.
    Страх ги е да гъкнат, за да не им изстине мястото.
    Затова са и там.
    Жалка история!