Last news in Fakti

17 Юни, 2015 11:16 852 1

В САЩ арестуваха студент, защото чете статии за бомби

  • сащ-
  • бомби-
  • статии-
  • арест-
  • студент-
  • подозрения-
  • тероризъм

20 годишният студент бил под наблюдение от американските служби по подозрение във връзки с ИД

Полицията в щата Ню Йорк призна, че задържала 20-годишен младеж по подозрения в терористична дейност, съобщава сайтът news.antiwar.com.

Това е последният от редицата подобни арести, извършени в последно време.

20-годишният студент Мунтер Салех е бил обвинен в "опит да превърне тенджера под налягане в бомба", макар да не са били открити взривни вещества или тенджера под налягане.

Салех е бил арестуван в събота, след три месеца на интензивно наблюдение, когато той "направил няколко крачки" към немаркирана полицейска кола, която го наблюдавала, ход който по-късно служителите определили като "нападение срещу прилагането на закона."

Доказателствата срещу Салех се изчерпвали с публикация в Туитър, в която той изразява загриженост, че "Ал Кайда" става твърде умерена. Съобщава се още, че младежът е правил търсения в интернет за бомби, направени от  тенджери под налягане и е чел статия, в която се казва, че не е мюсюлманско да се избиват невинни хора.

Салех отрече да симпатизира на Ислямска държава, въпреки това властите все още го представят като симпатизант на ИД. Той също така е бил обвинен и че има снимки на Ню Йорк в компютъра си, откакто живее в града, което не изглежда толкова шокиращо.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    демокрация хахахах

    ако беше станало в русия щеше да е повод за още една натовска база в европа хахахаха