Last news in Fakti

23 Юни, 2015 08:04, обновена 23 Юни, 2015 09:24 1 100 0

Възможно е споразумение с Гърция до 48 часа

  • гърция-
  • споразумение-
  • дни

Нова среща на върха в еврозоната през тази седмица

Надеждите за постигане на споразумение относно кризата с гръцкия дълг са нараснали след приключилата вчера среща на върха в еврозоната в Брюксел, съобщи „Гардиън“.

Има голяма вероятност споразумение да бъде постигнато до 48 часа. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще има нов среща на финансовите министри в сряда. Тя заяви, че има напредък в позицията на Гърция, но и че все още има какво да се направи.

„Има съществен напредък, но все още не сме там, където трябва да сме.“, заяви германския канцлер.

На срещата гръцките представители представиха на своите кредитори новите предложения за реформи. До края на месеца Гърция трябва да изплати 1.6 млрд. евро от своя дълг към МВФ, като до тогава е жизнено важно за страната да издейства отпускане от средствата от спасителния фонд.

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер определи новите предложения на Гърция като „голяма стъпка напред“.

„Ще финализираме процеса през тази седмица“, добави той.

„Пакетът е много по-подробен и пълен от това, което сме виждали до сега. Все още обаче липсват някои специфики.“, обясни председателя на МВФ Кристин Лагард. Според нея все още предстои да бъде свършено голямо количество работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: