Last news in Fakti

24 Юни, 2015 19:09 3 148 8

Гърция отхвърли контра-предложението на кредиторите

  • гърция-
  • отхвърли-
  • кредиторите

От там не могат да постигнат споразумение за бюджетните съкращения

Гърция отхвърли контра-предложението на кредиторите - 1
Снимка: АP/БТА

Гръцкото правителство отхвърли контрапредложението на международните кредитори, за това какви реформи трябва да въведе страната, за да й бъдат отпуснати пари от спасителния фонд,

Гръцкият премиер Алексис Ципрас силно разкритикува  кредиторите на Гърция, които отказаха да приемат последния пакет от мерки, съобщи Би Би Си.

По думите му неприемането на еквивалентни мерки досега не се е случвало нито в Ирландия, нито в Португалия. Според Ципрас кредиторите или не искат сделка, или обслужват някакви „специални интереси“. Премиерът призна, че се готви за нови преговори.

Гърция трябва да изплати 1.6 млрд. евро от дълга си към МВФ до края на месеца. В понеделник Атина внесе ново предложение за реформи, но има информация, че в него има далеч повече увеличаване на данъците, отколкото орязване на задълженията, което е против възгледите на МВФ.

Гърция е отхвърлила контра-предложението на МВФ, предвиждащо съществено увеличение на ДДС-то в страната  и по-дълбоки съкращения на публичните и пенсионните харчове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Наближава часът, в който кредиторите ще хапнат бузукито.

    Коментиран от #5

  • 2 Ами не знам

    0 0 Отговор
    дали Ципрас ще стигне до споразумение, ама е пич! Не е нормално да гониш някакво споразумение с шайка алчни банкери НА ВСЯКА ЦЕНА. Лошото е, че у нас май още не се е родил този държавник, който ще посмее да се изправи срещу всичките тези хиени, за да защити доходите и изобщо начина на живот на сънародниците си. Щом може Орбан (Унгареца) и Ципрас да водят държавите си като равностойни членове на ЕС, то сигурно би могло този начин на управление да се случи и у нас, нали? А дано... ама...
  • 3 до 2

    0 0 Отговор
    Е за кво да се изправя наш държавник като е безсмислено??? Ципурис кво ще постигне - едно голямо нищо! В ГЪРЦИЯ/държавата/ НЯМА ПАРИ, а спестяванията на населението бързо се харчат и след 5 години - ГРЕДА! Не може да произвеждаш портокали и маслини и да искаш средната заплата да ти е 2 000 евро!!! Гърците нямат никакво производство като нас и ги чака същата беднотия

    Коментиран от #6

  • 4 до 2

    0 0 Отговор
    виж малки държави като Словения имат Горение, Финландия Нокия, Швеция Волво и още много други фирми, а гърците кво произвеждат - узаки и сиртаки!
  • 5 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Нещо си се объркал, копейка!

    При фалит дълговете не изчезват!

    Ако беше така гърците щяха да фалират през година!

    Защо всички неуки елементи сте анти ЕС и русофилчета - българомразчета?
    Дали защото сте необразовани и с ниско Ай Кю?

    Коментиран от #8

  • 6 Турист

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "до 2":

    Пообъркал си се леко! А 30 млн. туристи годишно... Голяма финансова цифра е, вЕрвай ми.
  • 7 Турист

    0 0 Отговор
    А земеделието им - цяла Европа хранят (с Италия и Испания). Корабната индустрия също. Така че не е като да нямат икономика. Друг е въпроса, че се "правят на луди" когато трябва да се плаща по веригата!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    нещо по-лошо кире,при фалит гърците ще загубят спестяванията си след като се наложи да минат на слабата драхма,а кредиторите ше си останат щото на тях им се дължи в евро :)!комунистите като истински любители на собствения си народ излизат от такива ситуации именно по този начин избиват чивия от обедняването на собственото си население за да компенсират средствата за погасяване на дълговете.така постъпиха в българия ,така бе и в ссср сега ще го играят и в гърция .после ще обвинят запада и евреите за натвореното от тях!
Новини по държави: