Last news in Fakti

23 Юли, 2015 19:42 1 694 0

Турски войник бе убит на границата със Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • войник-
  • убит-
  • граница-
  • стрелба-
  • ранени

Други двама са ранени, но без опасност за живота

Турски войник бе убит на границата със Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турски войник е бил убит на турско-сирийската граница, съобщи Би Би Си.

Бойци на Ислямска държава са предприели атака край Килис, намиращ се на границата със Сирия. Турската армия е отговорила на стрелбата с ответен огън, при което е убит един джихадист.

Турското издание NTV пише, че от Диарбекир са излетели изстребители F-16 към мястото на сражението. Към района са се насочили и четири танка.

Медиите в Турция съобщиха, че други двама войници са били ранени. Сюлейман Тапсъз – губернатор на област Килис – предаде, че ранените са в стабилно състояние.

Сражението по границата идва три дни след кървавия атентат в югоизточния турски град Суруч, при който загинаха 32-ма младежи-активисти, а близо 100 бяха ранени.

Атентаторът-самоубиец бе идентифициран от турските власти. „Хюриет“ съобщи, че става въпрос за 20-годишен мъж от провинция Адъяман.

Майката на заподозрения заяви, че синът й е напуснал Турция преди шест месеца, като се е завърнал 10 дни преди атаката. Предполага се, че е имал връзки с екстремисти от Ислямска държава.

В сряда турският президент Реджеп Ердоган обсъди с американския си колега Барак Обама в телефонен разговор усилията за спиране на потока чуждестранни бойци към Сирия.

Турските медии съобщиха, че Анкара се е съгласила да даде достъп на международната коалиция срещу ИД до въздушната база в Инджирлик. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: