Last news in Fakti

24 Юли, 2015 08:38 1 441 0

Украйна отрича задържаният танкер да е неин

  • танкер-
  • смолни-
  • украйна-
  • русия
Украйна отрича задържаният танкер да е неин - 1
Снимка: АП/БТА

Танкерът “Смолни”, който бе задържан без капитан и необходимата служебна документация в Черно море, не е бил регистриран на територията на Украйна. Това е заявил прессекретарят на граничната служба на Украйна Олег Слободян, съобщават местните медии.

По-рано, както Факти.бг съобщи, руските власти задържали украинския танкер „Смолни“ във водите на Черно море.

Граничните служители са заявили, че плавателният съд се е намирал в териториалните води на Русия. Според службите танкерът е извършвал нелегална търговия с дизелово гориво в открито море.

“Да се говори, че плавателният съд е украински, не е съвсем правилно. Още повече, че по последна информация от базата данни, този кораб не е влизал в украинско пристанище от октомври 2014 г. Плавателният съд е регистриран в пристанище Керч (град в анексирания от Русия Крим).

Корабособственикът не се е пререгистрирал на територията на Украйна и по данните, които са налице, той се намира в Керч”, е заявил Слободян, цитиран от РИА Новости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: