Last news in Fakti

24 Юли, 2015 09:07, обновена 24 Юли, 2015 11:47 1 313 0

Антитерористична операция в Истанбул

  • истанбул-
  • турция-
  • атентат-
  • атентатори-
  • ислямска държава

Операцията се провежда съвместно между полицията и армията и има за цел издирването и залавянето на бойци на Ислямска държава и на забранената ПКК

Мащабна антитерористична операция се провежда в Истанбул, съобщава в. „Хюриет“. Агенция „Доган“ уточнява в различни квартали на мегаполица са разположени най-малко 5000 служители на силите на реда. Те са подкрепени от бронетранспортьори.

В рамките на операцията са извършени обиски в общо 13 провинции и са арестувани 251 души.

Операцията се провежда съвместно между полицията и армията и има за цел издирването и залавянето на бойци на Ислямска държава и на забранената ПКК.

Над Истанбул кръжат военни хеликоптери.

Най-малко 16 души са задържани при полицейските операции, които се провеждат от сутринта и в западните провинции Измир и Бурса.

Днешната антитерористична операция идва дни след самоубийствения атентат в граничния със Сирия град Суруч. Терорист – самоубиец се взри на младежко събиране, убивайки най-малко 32 души.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: