Last news in Fakti

15 Септември, 2011 00:36 744 0

Скандал клати еврокомисаря по енергетика

  • гюнтер йотингер
Скандал клати еврокомисаря по енергетика - 1
Архив

 151 евродепутати поискаха еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер да се извини или да напусне поста си в Брюксел, заради предложението му отпреди дни националните флагове на държавите членки на общността, които са прекалено задлъжнели, да бъдат свалени наполовина.

Изказването на комисаря предизвика най-бурни реакции сред евродепутати от Гърция, Португалия и Ирландия. Сред подписалите е и един български член на Европарламента - Илияна Йотова от групата на социалистите и демократите.

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер отрече да е давал идея за свалянето наполовина на знамената на държавите в еврозоната с големи дългове, след като беше подложен на остри критики.

"Идеите, изразени от мен в наскорошно интервю, бяха нетрадиционни, а тази по повод знамената - признавам - може би, подвеждаща", се посочва в официалното изявление на  комисаря.

Той посочва, че не е предложил или подкрепил подобна идея, а е говорил за възможности, които "са в обращение".

Йотингер не уточнява в изявлението си на какви нива и в какъв формат е била обсъждана възможността знамената на тези държави, издигнати пред европейските институции, да бъдат свалени наполовина.

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу дори пое ангажимент да отговори възможно най-скоро на писмото на гневните евродепутати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА