Last news in Fakti

31 Юли, 2015 12:50 1 283 0

МВФ с условия за участие в спасителния план за Гърция

  • мвф-
  • план-
  • гърция

Организацията иска споразумение за облекчаването на дълга на страната

Международният валутен фонд ще откаже да участва в но спасителен план за Гърция, докато не постигнато конкретно споразумение за облекчаване на дълга с кредиторите.

Това е заявено от представител на организацията, цитиран от „Гардиън“. Ако МВФ не участва в програмата, кредиторите от Еврозоната ще трябва да отделят допълнителни средства за финансирането на Гърция. От МВФ очакват тежки икономически реформи  от Гърция, в замяна на съкращаване на дълга на страната.

„Има нужда от тежки решения от страна и на двете страни. Не бива да има илюзии, че само една от тях може да реши проблема. Ние ще участваме активно в решаването на политическите решения, които трябва да бъдат взети през следващите седмици. Бордът няма да подкрепи план, който не отговаря на средносрочната устойчивост.“, заяви източникът от МВФ, който е пожелал анонимност.

Условията около третия спасителен план за Гърция все още се оформят. От МВФ призовават европейските кредитори, начело с Германия, да смекчат условията си около облекчаването на дълга.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА