Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Август, 2015 16:38, обновена 9 Септември, 2015 14:40 6 153 15

Зловещата връзка Сирия - Украйна

  • украйна-
  • ислямисти-
  • терористи-
  • екстремисти-
  • бойци

Колко по-страшно може да стане в Украйна?

Зловещата връзка Сирия - Украйна - 1
Снимки АП/БТА

Шон Уокър, британски журналист, посети Украйна през юли, за да отрази положението в източната част на страната. Той сподели впечатлението си в своя статия, публикувана от вестник "Гардиан".

Всъщност, Уокър не казва нищо ново за мюсюлманските батальони, които се сражават заедно със силите на режима в Украйна. Той просто отново потвърждава, че съществува тясна връзка между украинските националисти и фракцията "Обединени ислямисти" в борбата срещу общия им враг - Русия, коментира в своята статия политическият анализатор Владислав Гулевич.

Батальоните на Джохар Дудаев и Шейх Мансур пристигнаха в Украйна миналата пролет. Редиците им се състоят от чужденци, идващи главно от страните-членки на Европейския съюз. Според действащите закони в Украйна "Мюсюлманските батальони" са незаконни въоръжени формирования. Техните бойци са престъпници, "които действат в тайно споразумение като престъпна група, за да извършат две или повече умишлени убийства".

След като беззаконието надделя над върховенството на закона в Украйна (това е и основната причина да накара хората да се вдигнат срещу режима в Донбас, източната част на Украйна), действията на екзалтирани въоръжени групировки се превърнаха в ежедневие. Това вече не се възприема като нещо необичайно. Бандата на въоръжените ислямисти бе наречена официално „Международен мироопазващ батальон на Джохар Дудаев“.

Дания бе първата държава, където се обяви създаването на "мюсюлманския батальон". Той се разположи на територията на Украйна, за да води терористична война срещу Русия. Съобщението бе направено в началото на март 2014 г., една седмица след преврата в Киев. Създаването на звеното бе инициирано от организация, наречена "Свободен Кавказ", която на 3 март 2014 г.оповести своята пълна подкрепа към Евромайдана и новото правителство на Украйна. То призова "всички демократични страни по света да се обединят срещу Руската империя на злото". Батальонът бе воден от Иса Мунаев, ръководителят на "Свободен Кавказ". Терористичният лидер заяви: "Всеки враг на Русия автоматично е мой приятел".

Той почина в битката за Дебалцево през февруари 2015 г. След смъртта му, на чело на батальона застана Адам Осмаев, 34-годишният син на петролен магнат.

И ако Мунаев бе изпратен да се бори с "руската империя на злото" от Дания, то Осмаев предпочете за свой пристан Великобритания. Сегашният командващ на "Джохар Дудаев" е живял там в продължение на дълги години (1994-2001). Журналистът Греъм Филипс пише, че Осмаев "трябва да бъде поставен в списъка на издирваните терористи в Обединеното кралство".

Но Великобритания не го прави. Може би британците се нуждаят от него за свои цели. Според Филипс, Осмаев пътува до Одеса с фалшив паспорт през 2012 г. Там, по време на управлението на Янукович, е бил задържан за участие в терористични дейности. Новите украински началници обаче го освободиха през ноември 2014 г. Според собствените му думи, той е бил освободен от затвора в края на миналата година, за да стигне до фронтовата линия в Дебалцево.

Адам Осмаев заяви пред Шон Уокър, че се опитва да примами етнически чеченци да се бият далеч от конфликта в Сирия (според оценки, между 200 и 1000 чеченци са в редиците на антиправителствените сили). "Ако украинците им дадат нужните условия, те ще дойдат тук."Дейностите, които ще създадат "правилните условия" вече са започнали.

Според Уокър, батальонът на Шейх Мансур има по-откровено ислямистки наклонности. Неговият командир, който ще назовем просто като "Мюсюлманина", не крие факта, че принадлежи към Северно-кавказко терористично подземно движение, което е извършило редица ужасяващи терористични атаки. Сред тях са обсадата на Театралния център на Дубровка по време на мюзикъла "Норд-Ост" през октомври 2002 г. и клането в училището в Беслан през септември 2004 г. Мюсюлманинът твърди, че на два пъти е пресичал границата между Украйна и Полша незаконно, когато е посрещал Мунаев.

Днес батальонът на Шейх Мансур вече е улегнал и в редиците му се сражават бойци, които са натрупали опит в битки срещу правителствените сили в Сирия.

Връзката Сирия - Украйна се превръща в зловеща. Преди войната имаше около 2 милиона християни в Сирия (около 10% от цялото население) . Бойците отприщиха същински терор срещу тях. Броят на жертвите сред християните се оценява в хиляди. Хората са изгаряни живи и разпвани, терористите режеха главите им... Светът си затвори очите за тези зверства. Християнският свят умира в Сирия.

Връзката между Сирия и Украйна все още не е ясно обособена, но има много причини да се смята, че това е част от грандиозен проект. Днес въоръжената банда, наречена "Чеченски батальон кръстен на Шейх Мансур" оперира в Донбас. Тя споделя казармата с украинската екстремистка организация "Десен сектор".

Украинският режим събира антихристиянски екстремисти от всички краища на света: ислямисти, ултранационалисти, расисти и неонацисти. И това е само началото ...
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прост народ слаба държава

    1 0 Отговор
    НЕ Украинският режим събира антихристиянски екстремисти от всички краища на света,
    а американците са готови на всичко в борбата за енергийните ресурси на света.
    Всички ние ще платим цената,ако продължаваме да си мълчим и да наричаме Русия империя на злото.
    Миячите на задници и чинии ,моля да не се изказват за Русия,която е единствената християнска опора в нашия регион.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "прост народ слаба държава":

    Много правилни разсъждения. В момента се извършва страхотно промиване на мозъци от страна на САЩ. Дано великите европейски държави се осъзнаят час по скоро. В противен случай сигурно няма да им останат незасегнати вековните замъци.
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "прост народ слаба държава":

    Колко християнски ти изглежда факта,че след войната Сталин изкла и изпрати на явна смърт в съветските концентрационни лагери повече руснаци,отколкото загинаха във войната?Или в Архипелага "Гулак" само Солженицин единствен е бил политзатворник?А християнско ли беше цяла Източна Европа да пъшкаше 45 години под наложения съветски режим и руски танкове да мачкат всякакъв изрез на недомолство?Или да вземем пресен пример от съвремието-с най-високата продажна цена на газ в цяла Европа да бъде изнудвана бедна България,ей-така - "по християнски"...Все пак благодаря за предлаганата ти руска "християнска опора",но предпочитам Европейска!
  • 4 Гост

    0 1 Отговор
    Това, че се избиват арабите в близкият изток и руснаците в Донбас говори за тяхното цивилизационно развитие.
  • 5 начо

    0 1 Отговор
    русия е криминална олигархична хазаро юдейска държава. съдбата й ще бъде като на ссср-разпад. началото на краят ще бъде поражението им в украйна
  • 6 хм

    1 0 Отговор
    Не ви се получила нещо шегата.
  • 7 тошибиян

    1 0 Отговор
    както казвам многократно Свети Сталин трябваше още след войната а също така и когато изтикваха фашистите към берлин да унищожава вси4ко живо по пътя и днес вси4ко до англия да е рускоговорящо вкл и остров4ето...със саш се процедира по същия на4ин война на тотално унищожение
  • 8 Киро

    0 1 Отговор
    Всички "обичат" руските палячовци, гледам...

    Така става, като си нагъл лъжец, крадец на земя, убиец на невинни хора и собствените си хора, използващ най-гнусните прийоми за хибридна война!

    В един момент всички ти скачат, дори и бивши врагове се обединяват срещу путинската сволоч!
  • 9 Оня без коня

    1 0 Отговор
    Качвай Киро , Начо и всички американски подлоги на краставия си кон и ..........бегом към америка да си вземете хонорарите !!! И по добре не се връщайте промити мозъци . А да не забравите да вземете и Десислава ли е Стоян ли е онова пискливо тролче дето учудващо още не се е намесило в коментарите .
    На вас вечно Русия Ви е виновна . Утре ако слънцето угасне сигурно пак Руснаците ще са виновни нали ?
    И стига с тая америка ! америка я боли г.за за нас !!! Чичо Сам си гледа интереса и поддържа тези чрез които постига този интерес .А на Балканите и в близкия арабски свят това са Турция и Израел и когато утре резняците живеещи в клетата ни БЪЛГАРИЯ решат да искат независимост и автономност и когато получат необходимата помощ за това от милите ни съседи ...... нали се сещате чия страна ще заемат любимите ви американци....
    Сега обича ли ни или не Русия си има своите гео политически интереси на Балканите. И ако БЪЛГАРИЯ запази добрите си отношения с Русия то тя си остава единствената сила , която може да попречи това да се случи. Но тролове като вас и национални предатели като президента ни , външния ни министър и още куп продажни политици правите всичко по силите си да разрушите и последни мост между два православни народа в стремежа си угодите на оня който ще Ви го ..........................
    за съжаление не само на Вас !!!
    пп Това , че съм Русофил не ме прави родоотстъпник просто ми е жал като гледам как се съсипва милата ни БЪЛГАРИЯ !!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Девон

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Оня без коня":

    " Русия си има своите гео политически интереси на Балканите. "Така е -Русия си иска да станем 16 република все още и тя си има своите геополитически интереси но те не съвпадат с интересите на България! Ето ти си останал без кон защото като дисциплиниран русофил си го дал на Путин ,но България каквото имаше да дава го даде през 45 годишното руско робство!!!
  • 11 passing through

    0 0 Отговор
    Всеки си има своите геополитически интереси. Русия също. За България се съмнявам. Факт е обаче, че ако не бяха руснаците сега щяхме да носим чалми. Само за това заслужават уважение. Или както е казал големия Българофоби Русофоб - Чърчил" Народ който не си уважава освободителите не е народ".
    Затова моите уважения към Русия и нейния народ.

    Коментиран от #12

  • 12 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "passing through":

    Ами ,ние до скоро носехме петолъчки на военните униформи и под строй викахме КПСС а руснаците не ни позволяваха да си помислим да излезем от соц. лагера така че за какво уважение за какви 5 лева?
  • 13 чичо пичо

    0 0 Отговор
    Русия е най-големият враг на България и българщината. Всички промити глави от комунистическата пропаганда, вземете та прочете други публикациии на по-умни хора от вас, включително и от архивите на османската империя, които архиви от немарливост през 1931 г.- 4 вагона с архиви за претопяване от Турция в наша фабрика попадат у нас, разузнаването на царска България ги взима и скрива, и в тях се вижда истината която криеха Русия, СССР, комунистите, по заповед на Сталин, КГБ и ДС и през 1951 г. уж са претопени вагоните с бали с исторически документи от Османският Архив,но не се знае вагоните къде са, а може би са в Москва което е най-вероятно. Е там пише, как граф Игнатиев е виновен за обесването на Левски и не само, ами и за Сръбско-Българската война и още и още, за това че е той и Русия са били против признаването на БЪлгарската екзархия от султана през 1870 г. и т.н. и т.н. цялото национално освободително движение, всички борци Левски, Ботев , Каравелов, Раковски , Захари Стоянов, Стамболов, Вазов дори, и др. са били отвратени от Русия и Руската дипломация и нейните действия против България преди освобождението от Турско робство и след това , та чак до днес. Историята ни е подменена по нареждане на Москва и 45 г. ни втълпяваха лъжи. Замълчете неуки, не слушайте жълтата платена за милиони рубли преса у нас какви лъжи ви втълпява всеки ден вече 25 г. след 10 ноември. То едно ли е да го опише човек тук и накратко?
  • 14 1111111111111

    0 0 Отговор
    Комичен опит за прокремълска агитация, направо изкърти всичко.
    "Зловещата връзка Сирия - Украйна"......, "Връзката Сирия - Украйна се превръща в зловеща. "...................
    "Връзката между Сирия и Украйна все още не е ясно обособена, но има много причини да се смята..........."
    А като се обособи пак да пишеш : ))))

    Колко си прав "чичо пичо", колко много си прав! Никой не е нанасял повече щети на родината ни от кремълските главорези!

    Коментиран от #15

  • 15 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "1111111111111":

    Никой не е направил повече от Русия за България и никой не е дал повече от Русия на България!
Новини по държави: