Last news in Fakti

16 Август, 2015 17:15 4 677 2

Открити са останките на изчезналия индонезийски самолет

  • индонезия-
  • самолет-
  • катастрофа
Открити са останките на изчезналия индонезийски самолет - 1
Снимка: АП/БТА

В планински район на Папуа са открити останките на изчезналия по-рано днес индонезийски пътнически самолет, предаде АП.

Останките са открити от местни жители, които са съобщили на властите. 

Все още не съобщават за причините за катастрофата. Експертите ще имат повече информация след намирането на черните кутии и тяхното дешифриране. Самолетът е бил произведен преди 27 години. 

Индонезийски пътнически самолет с 54 души на борда е изчезнал над планински регион в Папуа, предаде АП.

Властите са изгубили радиовръзка с екипажа и все още не са я възстановили. Времето е било лошо, когато тя е прекъснала.

На борда на изчезналия самолет са се намирали 44 възрастни пътници, 5 деца и 5 членен екипаж, уточняват от  Националната агенция на Индонезия за издирване и спасяване (BASARNAS).

Самолетът е на индонезийската авиокомпания Trigana Air Service. Той е модел ATR 72. Той е изпълнявал полет  от летище „Сентани" в столицата на провинция Папуа Джаяпура до Оксибил.

Ние не знаем какво се е случило със самолета. Времето в момента там е много лошо и облачно. Не е възможно издирване. Районът е планински, заявиха от транспортното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Апостола

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Това не е някаква фрапантна грешка заради която трябва да отрежат главата на журналиста !! Вие българчетата сте дребнави като свекървички