Last news in Fakti

18 Август, 2015 04:00 909 2

Американски бръснар подстригва ученици в замяна на четене

  • американски бръснар-
  • бръснар-
  • четене-
  • подстригване-
  • деца

Децата трябва да прочетат по една история, преди да си получат безплатната прическа

Бръснар от градчето Дъбюк, Айова, се замислил какво би могъл да направи за общността си в напрегнатите дни преди първия учебен ден. Той решил да се включи в годишната кампания "Отново на училище", организирана от неговия квартал, като направи подстрижки на учениците в замяна на едно простичко нещо - четене. Всяко дете, което искало нова прическа за първия учебен ден просто трябвало да прчете една книга на бръснаря.

"Аз просто искам да насърча децата да четат", заяви бръснарят Кортни Холм.

"Искам да съм от помощ на децата, от помощ на общността, да съм сигурен, че децата могат да прочетат книга и да получат по една безплатна прическа за училище."

"Отново на училище" е събитие, в което различни местни организации и партньори помагат на децата и семействата в затруднено положение да се подготвят за идващата учебна година.

Идеята на кампанията е хората да се свържат с хора, а хората да се свържат с ресурси", обяснява координаторът на кампанията Андерсън Сейнси. "Tова помага на всички нас да достигнем пълния си потенциал."

Една младежка организация пък осигурила книги за децата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Явно работещ подход. Браво! Със сигурност би могъл да е приложим и в БГ-то :) Представям си как учител, кани чичкото с машинка и ножица в ръце в часа на класния р-л или друг час по четене и се заема с препитването на децата, а след това с оформянето на прическа на учениците :) Интересна статия.
  • 2 сссс

    0 0 Отговор
    так е америкаснко население трябва да чете поне по 2 реда преди пострижка ... на нивото на квартал факултета са там малките измекярчета особено