Last news in Fakti

23 Август, 2015 18:37 867 0

Над 5000 мигранти преминаха от Македония в Сърбия

  • сърбия-
  • македония-
  • бежанци
Над 5000 мигранти преминаха от Македония в Сърбия - 1
Снимка: АР/БТА

Над 5000 мигранти преминаха от Македония в Сърбия през последното денонощие на път за Западна Европа. Това става възможно след като македонските власти се отказаха от спирането на бежанската вълна на гръцко-македонската граница. В същото време в лагера, който е разположен между Македония и Сърбия и е за 1000 души, се намират близо 4000 бежанци. Сръбските власти предприемат действия по разкриването на допълнителни лагери.

По-рано днес министърът на отбраната на Сърбия, Братислав Гашич посети лагер за бежанци в близост до Миратовац. Той заяви, че в скоро време в лагера ще дойдат лекари от Ниш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА