2 Септември, 2015 17:45 1 303 0

24 бежанци спасени от задушаване в микробус в Австрия

  • бежанци-
  • задушаване-
  • австрия

Те са граждани на Афганистан

24 бежанци спасени от задушаване в микробус в Австрия - 1
Снимка: БТА/AP

24 бежанци от Афганистан бяха открити затворени в микробус, пътуващ в Австрия съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Превозното средство е било заловено след полицейска проверка на една от магистралите в покрайнините на Виена. Много от натъпканите в него бежанци са били на ръба на задушаването. Австрийската полиция сериозно увеличи този тип проверки, след като през миналата седмица 71 бежанци загинаха от задушаване, докато се опитваха да влязат в страната, натъпкани в камион.

Новооткритите бежанци са се укривали в каросерията, която е имала площ от 6 квадратни метра. Междувременно трафикантите са блокирали вратите на превозното средство и са поставили решетки на неговите прозорци.

Шофьорът на микробуса е описан като румънски гражданин на 30 години. Името му не се споменава. Намерените бежанци вече са били откарани в местно полицейско управление. Смята се, че те са се качили в микробуса в Унгария. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: