Last news in Fakti

6 Септември, 2015 14:00 2 016 0

Всички пазари в столицата на Таджикистан са затворени

  • таджикистан-
  • столицата-
  • паари

Целта е да се избегнат масови събирания

Всички пазари в столицата на Таджикистан са затворени - 1
Снимка: AP/БТА


От днес всички пазари и за храна и дрехи в столицата на Таджикистан – Душанбе са затворени, съобщи Интерфакс.

Мярката е взета във връзка със съображения за сигурност. Пазарите ще са затворени до 10-ти септември или след края на на честването на празника на независимостта в страната, който се чества на 9-ти септември. Според съобщение на местните власти пазарите ще са затворени, за да се гарантира безопасността на гражданите и да се избягват масовите събирания.

Все пак магазините, кафенетата и ресторантите в центъра на столицата ще продължат своята работа.
Напрежението в страната ескалира, след като министъра на отбраната в страната Абдулахим Назарзода бе освободен от своя пост преди два дни. Тогава той оглави терористична групировка, която нанесе няколко удара в Душабе.

В момента неговите сили са се укрепили в Рамитското дефиле. Местните власти съобщиха, че братът на генерал Назарзода вече се е предал на властите. ТАСС цитира неофициални източници, според които в момента се воят преговори с метежниците. Целта е да се избегне по-нататъшно насилие и на тях да им бъде позволено да се предадат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА