Last news in Fakti

14 Септември, 2015 19:13 825 3

Съветът на ЕС взе решение за разпределението на 40 000 бежанци

  • ес-
  • съветът-
  • бежанци

Великобритания и Дания отказаха да участват в процеса

Съветът на ЕС взе решение за разпределението на 40 000 бежанци - 1
Снимка: БТА/AP

Съветът на ЕС взе решение за разпределението на 40 000 имигранти, пристигнали в Гърция и Италия, съобщи ТАСС.

„Това решение се явява временен механизъм за разпределението на имигрантите в Италия и Гърция към други страни-членки в рамките на две години. Той ще се прилага спрямо лицата, нуждаещи се от международна закрила , пристигнали на територията на общността между 15-ти август 2015 г. и 16-ти септември 2017 г.“, се казва в съобщение от Съвета на ЕС.

В документа се подчертава, че всяка страна, която приеме бежанци ще получи по 6 хил. евро помощ на имигрант, както и че Дания и Великобритания не участват в това решение.  По-рано през деня вътрешният министър на Великобритания Тереза Мей обяви, че страната няма да участва в схемата за преразпределение на бежанците.

„Ние няма да участваме в системата за разпределение, но ще приемем  20 000 имигранти от Сирия, които ще подберем от лагери в района, за да сме сигурни, че помагаме на тези, които имат най-голяма нужда.“,заяви Мей.

В същото време в страната бе създадена специална длъжност – зам.министър по въпросите със сирийските бежанци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    триплазмен огън / или плазмен огън , нещо такова беше май ?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Роска, моля да ми изтриеш и двата коментара / както предния / , защото не се връзва !Благодаря !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: