Last news in Fakti

16 Септември, 2015 09:20 986 2

Кери и Лавров обсъдиха ситуацията в Сирия

  • джон кери-
  • сергей лавров-
  • сащ-
  • русия-
  • разговор-
  • сирия-
  • конфликт

Дипломатите разговарят за втори път в рамките на шест дни

Кери и Лавров обсъдиха ситуацията в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на САЩ Джон Кери проведе телефонен разговор в руския външен министър Сергей Лавров, съобщи Си Ен Ен. Двамата са обсъдили ситуацията в Сирия – за втори път през последните шест дни.

Американците вярват, че руски войски се опитват да създадат военна база в страната от Близкия изток.

Джон Кърби, говорител на Държавния департамент, потвърди, че е бил проведен разговор между двамата дипломати. Той е категоричен, че сирийският президент Башар Асад не трябва да получава военна помощ.

От Москва заявиха, че разговорът е бил фокусиран върху Сирия, както и борбата срещу „Ислямска държава“. Лавров подчерта отново необходимостта от създаването на единен фронт в борбата срещу терористите.

Повече от 200 000 души са загинали по време на гражданската война в Сирия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали

    1 0 Отговор
    някой може да обясни защо падането на Асад е по-важно от заличаването на ИД? Сериозно питам, защото освен че САЩ искат да избутат Русия от региона и да превърнат Сирия в поредната трагедия след Либия, Ирак, а ако щете и Афганистан, аз лично друга причина не виждам. Но пък от друга страна не вярвам САЩ да са толкова малоумни, че така упорито да настояват да не се подкрепя официалната власт в Сирия,... може би...
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Ми просто са алчни и нагли, пък и са от другата страна на океана и не ги засяга ставащото тук. Важното е кинтите да се въртят, пък ся дали оръжия, дали петрол и газ, дали ще загиват хора.....