Last news in Fakti

20 Септември, 2015 16:05 1 886 0

Затвориха за посещения Айфеловата кула

  • затвориха-
  • айфеловата кула

Айфеловата кула, едно от най-посещаваните места в света, е затворена в неделя след опит за незаконно проникване, съобщи metronews.fr.

„Общественият достъп до Айфеловата кула е прекратен от тази сутрин“, заяви представител на компанията, управляваща кулата, без да дава повече обяснения.

Все още не е ясна причината за затварянето. Според източници на френски медии, бил е забелязан съмнителен индивид с раница. Възможно е той да е екстремен спортист, който да е искал да скочи от високата 324 метра кула.

Видеа в социалните мрежи увековечават успешните опити за скок с парашут от високите сгради в Париж. По принцип те се правят през нощта, като се цели по дълъг полет, за да се избегне арест (вижте видеото най-отдолу).

През 2005 г. норвежец на 31 години загина при подобен опит за скок от  Айфеловата кула.

"Желязната госпожица", както я наричат французите, посреща между 25 000 и 30 000 души на ден, седем дни в седмицата. Това прави около седем милиона годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: