Last news in Fakti

26 Септември, 2015 12:50 1 975 21

Русия не е давала лиценз на Полша за ремонт на самолети МиГ

  • русия-
  • миг-
  • полша

Русия е готова да наложи санкции при ремонт на български МиГ

Генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация „МиГ“ Сегей Коротков е уведомил България за невъзможността за ремонтиране на български изтребители МиГ в Полша, съобщи ТАСС.

В писмо до председателя на комисията по отбрана в Народното събрание на България Михо Михов се подчертава, че „руската страна не е предоставяла на Полша лицензи и техническа документация за извършването на ремонт на самолетни двигатели.“

„Ако подобен вид ремонт на български МиГ бъде направен, РСК „МиГ“ ще спре по-нататъшното изпълнение на договорни отношения за подпомагане и поддържане на въздухоплавателни средства“, се казва в писмото.

От Руската корпорация уточняват, че стойността на ремонта на всеки един от 14-те двигатели , направени от руски специалисти, възлиза на около € 1 050 650.

В края на месец август министъра на отбраната на България Николай Ненчев и вицепремиерът на Полша Томаш Шимоняк подписаха споразумение за техническо обслужване на въздухоплавателни средства. Тогава Ненчев заяви, че ремонтите в Полша ще са с поне 30% по-евтини от тези в руската компания. Очаква се писмото от РСК да бъде обсъдено на заседание на Комисията по отбраната на 2-ри октомври.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    Братушките нещо започнаха да бълват огън и жупел като виждат как им се изплъзва българската баница,но сами са си виновни-заложиха на куцото конче Атака и респективно получиха нулево лоби в Парламента.А аргументите и "заплахите" им са направо смехотворни-това е все едно аз като съм си купил БМВ,да съм длъжен да го ремонтирам единствено в оторизирания и баснословно скъп/ сервиз на БМВ-България,при положение че гаранционният период отдавна е изтекъл.А за какви "по-нататъшни договорни отношения за паддръжка на въэдухоплавателни средства" говорят,си е пълна загадка!

    Коментиран от #9, #11

  • 2 Кастро

    2 0 Отговор
    То за по 1 милион евро могат да се купят стари изстребители F-15

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Сигурно

    0 2 Отговор
    Мдам, там на Попа в София има един, дето ги продава. Даже вчера имаше промоция - плащаш 2 - получаваш 3 :)
    А пък оня с коня да ходи да бере малинки за зимата. Щото ще му трябват...
  • 4 Даниел

    0 0 Отговор
    "ще спре по-нататъшното изпълнение на договорни отношения за подпомагане и поддържане на въздухоплавателни средства“
    Да не се окаже, че после ще плащат неустойка ? Ако сме подписали както трябва договорите.
  • 5 Хараламби

    2 1 Отговор
    Сега ще разберат ли най-после някои дебели глави защо всяко руско оръжие трябва да се изхвърли, а не да се ремонтира и подържа.
  • 6 Кумчо

    2 0 Отговор
    "Вечна дружба - вечна служба !"
    Все още така ги разбират отношенията нашите руски приятели !
    Ще използваме възможно като оръжие и средство за рекетиране - доставки на газ, ядрено гориво, лицензи, в т.ч. за калашниците, произвеждани в България и т.н., ако бившите васални соц. държави не слушкат !
    По подобни причини един от най-големите български русофили е стигнал преди около 140 години до извода, че на освободителите "не им ща ни меда, ни жилото".
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кастро":

    За 1 млн долара не може да му купиш само гумите на F-15! Един струва около 30 млн. $, но явно ти е много трудно да натиснеш 3-4 пъти мишката, за да видиш колко струва F-15.

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Човека ти говори за втора ръка бе!

    Коментиран от #12

  • 9 Овчарска гега за теб братле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Да,бе, те американците нямаше да ни друснат едни тлъсти цени за ремонт, ако изтребителите бяха тяхно производство. Съмнявам се някой път, че въобще си в час. Като си купиш нова кола какво се случва - или ремонтираш в лицензиран сервиз, с гаранция и т.н., или гаранцията пада!

    Няма никакво значение какво ти се иска - направо гориш при подписан договор. А всъщност руските самолети не са никак лоши, само че не са съвместими с НАТО-вските стандарти! За да бъдат съвместими, трябва да има компания, технология за модификация, проведени изпитания, за да е сигурно, че всички налични системи ще работят така, както е предвидено. Поляците възстановяват, но само с подписа на своя главен инженер на военните заводи. Дори нямат лиценз за това, което правят, но го правят на своя отговорност и знаеш, че е защото никак не се понасят с руснаците. А нямат лиценз нито да продават технологии за МиГ, нито да извършват ремонти.

    Ти си създай мнение следователно!
  • 10 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кастро":

    Само че на нас ни ги продадоха трета употреба по 30 милиона парчето f15. И то не един и два а цели 12 бараки.
  • 11 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Конярче мноо си преписвал ама не от където трябва. Не става въпрос за стари баварки с части произведени в турция.

    Разбира се че поляците ще ни одрусат двойно и тройно, не слушай пропагандата на кукоревския майтап.

    А никой не е длъжен да продава газ нито резервни части на когото и да е на цени каквито си поискат.

    Нов миг29 12 милиона. Ремонт на употребяван един милион плюс евентуални 30 процента 1,3 милиона.

    А продажните тиквеници закупиха 12 f15 трета употреба за по 30 милиона да не говорим че са по старо поколение от миг 29.

    И така през лошият комунизъм имахме миг 29 тогава последно поколение. Сега след 30години ни натресоха f15 от 1974 година и навярно и гарги няма да плашим с тях. Уплашихме само децата си че ще плащат безумието на тиквата и кукоревския министър.

    Коментиран от #16, #21

  • 12 ААА

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Какво е казал един мъдър човек,корабособственик и милиардер,Аристотел Онасис . Първите 10г. кораба работи за мен,вторите 10г. работи за двамата, третите 10г. работи за себе си,е аз ортаци не искам.Това може да се отнесе и към коли,самолети и др. А защо последните 25г. не сме способни да купим и един нов изтребител,всеки сам да си отговори.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор
    Аве имам въпрос към харалампи, кумчо, коняра и другите заблудени същества - толкова ли не схващате, че просто ни правят мръсно задето и ние им правим мръсно винаги когато можем?! Да сте чували за пооворката "Каквото повикало, такова се обадило!" И освен това да сте чували за Авиоремонтен Завод Пловдив - случайно лятото когато тъпото министърче се кефеше, че ще ги ремонтираме в Полша самолетите, не си зададохте въпроса "Защо там, а не в България?"
    Или викате т'ва са дребни подробности, що да се замисляте толкова "задълбочено", като може да си пляскате к'вото ви мине през главата!

    П.п. - кастро, дай да врътнем една далавера с тебе - ти си ги купи от където искаш за по милион бройката Ф15, даже може да са и с някакви "забележки", а аз ще ги прекупя от тебе на по два милиона, колкото бройки намериш, всички ги взимам, няма да искам отстъпки за количества. Скачай веднага на далаверата!
  • 14 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    що не ги бракуват и да се свършва.изтрябвали са ни изтребители ,да минем на договор към турци и гърци и да си решим въпроса веднъж за винаги.аман от грешно давани пари 20 самолета са маса пари без никаква възвращаемост и се набутваш за части,пилоти ,консумативи...ако обаче имаме конфликт с турци или американци и 200 самолета не биха ни спасили,та по-важното е правилната политика от набутването във военна техника .за слабите по история ,но въздишащи по времето на живков само ще кажа ,че най- големите национални катастрофи българия преживява ,когато има най-голяма армия и инвестира ,най-много в нея,нека дам и датите 1913 ,1918,1944,1989 година!
  • 15 ААА

    0 0 Отговор
    Към договора с гърците и особено турците за опазване на родното небе,получаваш и бонус "безплатен вазелин".Умишлено ли не си споменал най-голямата катастрофа 1395г.Най големите национални катастрофи,когато губим ХОРА и ТЕРИТОРИИ СА ТОГАВА КОГАТО БЪЛГАРИЯ Е ВЛИЗАЛА В ГРЕШНИ СЪЮЗИ И Е БИЛА НА СТРАНАТА НА ГУБЕЩИТЕ,а не когато е имала силна армия,и сега губим хора 80 000 000 годишно,а и както върви с такива размишления като твоите,ще си загубим и територията.Намери интервюто на Бойко Борисов от преди 3 дни в сутрешният блок,за средно развитата европейска държава до 1989г. и какво се случва в последствие в синьо-червената мъгла и ако не ти харесва опонирай не на мен,а на него.

    Коментиран от #18

  • 16 Juliy

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    При твоя любим комунизъм хората по селата взимаха по 20-30лв земеделски пенсии и е могло още някой Миг да се купи.

    Коментиран от #19

  • 17 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Всичко е в угода на даБигБрада!!! Дали е изгодно за БГ, кой го вълнува!!! Важното е Русия да бъде прецакана!! Покрай нея, ако ще и БГ и Украина, половин Европа да гори - това е истината!! Както днес проблемът с беженците, терористите, ИДИЛ и т.н.!! Кой го вълнува?? А бре спасявайте се мишки!!!
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ААА":

    явно нервите не те държат първо твърдиш че да ни пазят небето турци и гърци било грешка после приемаш моята теза че губим от грешни съюзи.аз казвам същото не ни трябва голяма армия ,а правилна политика щото ние няма как да имаме толкова голяма армия с която да победим големите играчи в нашия регион.освен това не знам как губим по 80 млн човека годишно,а интервюто на борисов не съм гледал,но българия бе средна европеиска държава преди 89 година за тогавашните стандарти,но сега ако имахме несвободите и купоните на 1989 година щеше да сме адекватни на северна корея.
  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Juliy":

    ся след демократичните реформи колко вземат?
  • 20 Кумчо

    0 0 Отговор
    До просветения Кроко:
    По въпроса кой къде колко взема и къде е по-добре питай видната представителка на дупнишката правна школа и на лявата идея Майчето Манолова. В момента тя е на лечение в Магадан, пардон в Хайделберг ! Дъщеричката й е завършила образованието си не в Петроград а в Германия. ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО !
  • 21 да ама не

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Пак нещо не си в час. За огромно съжаление никой не ни е предлагал и не сме закупили Ф-15, който е тежък изтребител като Су-27. Офертата е за Ф-16. 15-ки имат само щатите, саудитите, израелците, японците и южнокорейците - той не е ширпотреба!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания