Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 12:18 927 1

Могерини: Русия е ключов играч в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • федерика могерини-
  • режим-
  • бежанци-
  • ключов играч-
  • турция

Трябва да ангажираме и други много важни регионални играчи като Турция и Саудитска Арабия, заяви Могерини

Могерини: Русия е ключов играч в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурността Федерика Могерини заяви, че Русия играе ключова роля в Сирия.

Според нея Москва трябва да участва в диалога, а освен това може да изиграе огромна роля за намиране политическо решение на конфликта в Сирия.

Русия може да е ключов играч що се отнася в убеждаването на режима в Сирия да участва в политическия процес и преговорите

Дипломатът заяви, че Русия и Иран трябва да съдействат на Запада за намиране политическо решение и диалог с режима на сирийския президент Башар Асад.

Могерини, която говори пред медиите преди днешното заседание на Европейската комисия, е на мнение, че трябва да се ангажират и много важни регионални играчи като Турция и Саудитска Арабия.

„Ние координираме нашите усилия с всички регионални и международни играчи, за да се опитаме да сложим началото на политическия преход колкото се може по-бързо. Европа е изключително ангажирана и обединена за решаване на проблемите с  бежанската криза“, каза още Могерини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 1 Отговор
    Тая чак сега разбрала... Дане е била в кома?
Новини по държави: