Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 14:07 2 085 7

Москва: Чак сега искат сътрудничество? Това е странно

  • русия-
  • боинг-
  • самолет-
  • малайзийски-
  • разследване-
  • доклад-
  • странно-
  • холандия-
  • мария захарова-
  • свален

Русия е имала готовност още в началото да се включи в разследването

Москва: Чак сега искат сътрудничество? Това е странно - 1
Снимка: БТА/ AP

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че е „странно“ холандските власти да искат да си сътрудничат чак сега с Русия в разследването на катастрофата на сваления малайзийски Боинг.

През месец юли 2014 година пътнически полет МН17 на Малайзия Еърлайнс се разби в Източна Украйна. „Боинг 777“, летящ от Амстердам до Куала Лумпур, катастрофира в зоната на военни действия, като всички 298 пътници и екип загинаха.

Според Москва е странно това, че чак сега са поискали сътрудничество с тях, имайки предвид факта, че Русия още от самото началото е била готова да помогне на разследващите.

Вчера стана ясно, че самолетът е бил свален от ракета „Бук“ руско производство.

„Също така е странно, че след публикуване на официалния доклад – с готови заключения – те се нуждаят от сътрудничество с Русия“, заяви Захарова, цитирана от ТАСС.

„Ние поканихме холандските си колеги в Русия, но те отказаха. Когато докладът се превърна във фокус, те заявиха, че Русия не им сътрудничи“, каза още Мария Захарова.

Западни правителства и експерти смятат, че ракетата е изстреляна от подкрепяните от Москва бунтовници в Източна Украйна, които са сбъркали малайзийския Боинг с украински военен самолет.

Властите в Москва на няколко пъти заявиха, че разследването в Холандия е преднамерено и със спорни методи.

В същото време от Руската авиационна агенция заявиха, че категорично не са съгласи със заключенията, изнесени от холандския доклад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    2 1 Отговор
    Не е странно! Така са се държали спрямо нас още след великите победи на Александър Невски! Ние не сме латинци, не сме католици и като цяло с предразсъдъци и коплекси са ни смятали за 2ра ръка! Винаги са ни лъгали, мамили и предавали! Неугодни сме били на западния свят, като носители на полу-загиналата след османските нашествия - славяно-православна цивилизация!

    Коментиран от #3

  • 2 раптор

    1 1 Отговор
    А и до редактора - самолета паднал над украйна е с номер на борд - MH17, не 370... 17 падна в океана, необяснимо как и защо!
  • 3 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    Така е! Напълно съгласен с Раптор. Винаги са ни смятали за втора ръка хора и винаги са подценявали славяните, но винаги са си плащали с лихвите! Тъжното е че западняците изключително бързо забравят уроците на историята и никога не си вземат поука. Едва когато Русия за пореден път ги напляска, чак тогава почват да слушат (макар и временно)!
  • 4 666

    0 0 Отговор
    Не сега не е странно, странното започна още веднага след свалянето. Защо не си мръднахте малкия пръст да се разпоредите долните сепаратиски марионетки веднага да допуснат разследващи екипи на мястото, а минаха седмици без да бъдат допуснати. А през това време мародерите ровеха из веществени доказателства, оскверняваха трупове като ги пребъркват (има видео клипове в мрежата), местеха части, вещи, което е недопустимо - това е местопрестъпление! Въоръжени глупаци търсеха черните кутии и ги държаха известно време в тях преди да ги предадат!!!!!. Такова чудо не е имало в света - да се знае къде е паднал самолета, да е напълно достъпен района, но да не се допускат разследващи. Тогава защо не поехте инициатива за международно разследване, а кротко си наблюдавахте отстрани и пускахте жалки версии, че MH17 е свален от украински изтребител!?!? Това е пълна лъжа, че сте искали да се включите в разследването - тогава казахте, че не сте страна и не сте заинтересовани!
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Абе вярно, че дори куцо, кьораво и сакато може да се сдобие със стрелково оръжие в Украйна и размирния Донбас в момента, ама много ме съмнява точно тия дето стрелят с ракетите да са някакви лаици - 100% са си професионални военни и просто няма как такива хора да объркат голям пътнически самолет с украински военен самолет. Пълна измислица е тоя доклад.
  • 6 kcaniba

    0 0 Отговор
    Точно така!!!
    Тези, които свалят самолети,с такива ракети, с невъоръжено око разбират, какъв самолет виждат в небето!!!
    Както децата в Днбас разбират по звука, коя ракета профучава, кой калибър миномет и т.н. ...
  • 7 Juliy

    0 0 Отговор
    Всички сте "руски" тролове!
    Нещо много сте неспокойни ,че истината излиза наяве!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания