15 Октомври, 2015 17:24 3 765 10

Ислямска държава започва да отстъпва в Сирия

  • ислямска държава-
  • отстъпва-
  • сирия

Бойците се опиват да променят хода на логистичната си система

Бойци от терористичната групировка Ислямска държава са започнали да отстъпват от позициите си в Сирия, след като руската авиация е увеличила разузнавателните си полети за установяване на укрепления на групировката, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на представителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

„Бойците се оттеглят, като се опитват да оборудват нови позиции и да променят движението на действащата логистична система за доставка на военно оборудване. За да потвърдим тази информация ние увеличихме интензивността на проучвателните полети на въздухоплавателни и безпилотни средства “, заяви Конашенков.

От NDTV съобщават, че през последните 24 часа Русия е извършила въздушни удари над 40 цели на Ислямска държава, като унищожени са били няколко тренировъчни лагери и депа за амуниции. Има информации, че руски бомбардировач е унищожил зенитно-ракетен комплекс "Оса", който е бил пленен от силите на джихадистите при действия в близост до Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рактума

    0 0 Отговор
    хаха руснаците унищожават складовете на идил - пълни с американко оръжие и мониции ..

    американците бесни

    хахаха

    идил са чудят ко да правят хахахахахахахаха америка в мат не може да доставя още оръжие ако се разчуе че досатавя на идил ще стане смешна в целия свят няма да я спасят медийните лукуми

    нямат полезен ход

    путин поизчисти и умерената с ятагани в рака опозиция

    турция и сащ духат супата от далечко
  • 2 вуяя

    0 0 Отговор
    ид...американци,едно и също са....другарю Путин...трепи ги всичките...
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    рактума
    мониции

    ========

    Ректума, неграмотен си, като всеки тролещ копейкаджия!

    И поне пиши с истинския си ник, ссссссъскащ трол!
  • 4 шокар съм 10Q

    0 0 Отговор
    "Умерената опозиция" бяга "В" или "ОТ" Сирия?! Очакваме възмутителни изявления от НАТО и черни забрадки в САЩ...
  • 5 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    лъжливите овчарчета продължават.след като терористите избягаха от руските бомбандировки в европа ,сега избягаха отново незнайно къде.само дето няма никакви индикации за сериозни успехи на армията на асад освен пожеланията от руските телевизии.на путинолизците препоръчвам анна нюз ,това е руската агенция дето постоянно излъчва от сирия .онзи ден хората на асад според тази путинова агенция постигнаха огромен успех освобождаваики едно отдавна обезлюдено село.та тва са общо взето успехите на асад след началото на руските бомбандировки.руската артилерия и самолети превърнаха в лунен пеизаж жилищни райони в няколко град избиваики стотици сириици което са основните очаквани за съжаление резултати от бомбандировките.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НА ТЕЗИ ИМ ТРЯБВА АТОМНА БОМБА И ТЕЗИ ЧЕРНИ ЧАРШАФИ ЩЕ ПОБЕЛЕЯТ
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Тролче, първо започвам с отговор на въпроса ти от миналия ден - за какво си излъгал ти: говориш за себе си в мъжки род, а ползваш ник с женско име; дрънкаш изтъркани и елементарни клишета от сорта на на бизнесмече си бил, работиш здраво и подпомагаш българския износ, данъци плащал съвестно, АМА В КРАЙНА СМЕТКА ПО ЦЯЛ ДЕН СПАМИШ ПО ФОРУМИТЕ! Че после и ревеш, че в България нямало кадърни и работливи хора, всичките от комунизма научени да мъзелуват и крадът!

    Винаги ползваш едни и същи изразни средства и стигаш до едни и същи "изводи" и нападки - Путин е жив дявол, Русия ще фалира до няколко месеца, комунизма е виновен за глобалното затоляне, ние какви сме били и към какво сме се стремяли, що така сме говорили по тоя или ония повод, те хората щели да се обидят и все едно и също с години наред.

    Казанот от теб за теб най-малкото рязко си противоречи с това което правиш, да не кажа, че е откровенна лъжа щото реално няма как да го докажа без да дашеш публично някаква лична информация.

    Има ли смисъл от тук нататък да коментирам конкретно всяка една твоя лъжа - не си струва! Казах ти го преди, ще ти го кажа пак - различните никове по форумите не са различни юридически лица, извършващи легално някаква дейност по смисъла на търговския закон и смешните пари за тролене по форумите не увеличават с нищо българския износ!

    И като за финал има едно предложение към теб в същия стил като твоите предложения - що не идеш ти да живееш в някоя страна, дето САЩ току що са посяли демокрацията, или пък в някой от много верните им стратегически партньори - примерно иди някъде в ОАЕ.
    Това е типичен пример за кухите ти приказки - ако аз или някой от другите хора в този форум, които имаме собственно мнение, съвест, чувство за отговорност, справедливост и т.н. искахме да се махнем от България, щахме да го направим. НО НЕ ИСКАМЕ, тролче елементарно, ИСКАМЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ и понеже не става бързо и лесно, единственото което можем да направим за сега е да ти запушваме лъжливата уста!

    Коментиран от #9

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    По тазли тема, тролче - ако не бомбандират руснаците ИД, зощо тогава ИД обяви призив за джихад срещу Русия; онзи лидер на АЛ-Кайда дето е загинал в Сирия да не би да се е стреснал нещо от някаква пукотевица и да се е задавил и така да вземе да се гътне нелепо човечеца, а!

    Ти християнин ли си или някакъв джихадист, бе, толкова ли никаква съвест нямаш та поне да замълчиш! С какъв акъл дрънкаш такива глупости за руските бомбамдировки - кой удряли какво били постигнали и т.н.! Американската коялиция от 62 държави дето никой не ги знае точно кои са какво направиха за повече от година бомбандировки, освен да мятат по някоя и друга бомба на силите на Асад и да зарузнават за ИД - тея бежанци, 20% от които сирийци, всичките от американската демокрация бягат!

    Коментиран от #10

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    що не пробваш да го постнеш 20-30 този пасквил?отговорих ти на него веднъж .
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    ти правиш ли разлика между ал кайда и ид?голям разбирач си няма що щом за теб ид са ал кайда !!!!
    аз съм българин християнин,но не съм ксенофоб за разлика от теб!като християнин и българин влизам напълно в положение на бягащите от войната и асад хорица.за това не мога да премълча като чета простотиите и си отделям от времето за да пиша тук,щото няма как да приема лъжите и ограничените ви коментари с които се опитвате да създадете някакво уж обществено мнение.не е вярно че американците са бомбандирали асад,ако го стореха вече нямаше да е останало нищо от него,а бежанците не са никакви ид ,а просто отчаяни хора бягащи от войната.ти няма как да разбереш , щото трябва да се и чете ,но българите сме били на подобен хал преди по-малко от 100 години!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания