Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 20:33 5 940 6

Германски ловец уби най-големият слон, виждан от десетилетия в Зимбабве

  • зимбабве-
  • слон

За удоволствието, мъжът платил 60 000 долара

Германски ловец уби най-големият слон, виждан от десетилетия в Зимбабве - 1
Снимка АП/БТА

Обезпокоителен брой слонове са били убити в Зимбабве през последните седмици. Сред тях е и най-голямото, виждано от десетилетия насам, животно.

Огромен слон е бил убит от германски ловец на 8 октомври на границата за национален парк. Мъжът платил 60 000 долара за издаване на разрешително, съобщава британският вестник Телеграф.

Природозащитници разказаха пред Си Ен Ен, че слонът с бивни, всеки от които тежал около 55 килограма, е бил един от най-големите, виждан в района в продължение на 50 години. Ако не е бил убит, той е можело да се превърне в туристическа атракция, която да струва много повече от 60 000 долара.

Ловецът, който не е идентифициран, е бил на 21-дневен лов, в които също са били включени леопарди, лъвове, бизони и носорози, според Телеграф.

Председателят на Асоциацията на професионалните ловци и гидове в Зимбабве обясни пред медиите, че слонът не е бил виждан в страната преди. Той добави още, че животното е било по-голямо, от който и да е друг от петте или шестте "гигантски слона с бивни", заснети през последната година.

Той каза, че клиентът не осъзнавал колко голяма е слона, докато не го застрелял. Той също така предложи на властите да започнат на маркират уникалните слонове, ако не искат ловците да ги застрелят.

На друго място в Зимбабве, телата на 26 слона бяха открити тази седмица. Властите откриха, че животните са били отровени с цианид от бракониери, припомня АП. Други 14 слона са били убити при три отделни инцидента миналата седмица, но не са били извършени арести, твърдят властите.

Факти.бг припомня, че в  средата на юли в националния парк „Хванге“ в Зимбабве ловец застреля най-голямата атракция на парка– лъвът Сесил. За удоволствието туристът заплатил 54 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    1 0 Отговор
  • 2 deiba

    0 0 Отговор
    .ахти и комплексарите!
    Има ги навсякъде.
  • 3 Еман у Къзо бугар из балканя

    0 0 Отговор
    Чалгари има на$€къде
  • 4 wrc

    2 0 Отговор
    Боклук скапан, да му се връща тъпкано!
  • 5 ПРОСТОТИЯ

    1 0 Отговор
    ДАНО ГО СТЪПЧЕ И СМАЖЕ СЛОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОМПЛЕКСИРАН БОКЛУК С МАЛКА пишка!!!!!!!!!!!!!!!!!
    АЙДЕ ,ДА МАХНЕТЕ ПУШКИТЕ И ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ХВАНЕТЕ И УБИЕТЕ С ГОЛИ РЪЦЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????
  • 6 mediator37

    1 0 Отговор
    В ловджийските среди отстрелването (според мен си е чисто убийство) на слон, леопард, лъв, бивол и носорог, се нарича "голямата петица" .
    От текста на статията се вижда, че германецът си е платил за голямата петица, с тази забележка към статията, че не е "бизон", а бивол. В Африка бизони няма.
    Нашият Кирил Домусчиев, тогава все още юноша бледен, направи голямата петица в периода 2002- 2005г., не наведнъж, като фашагата.
    Освен това се и снимат с убитите животни и показват снимките с гордост. Снимките са направо отврат.