19 Октомври, 2015 16:07 1 418 2

Давутоглу: Турция не е концентрационен лагер

  • ахмет давутоглу-
  • лагер-
  • турция

Страната няма да приема бежанци за постоянно

Давутоглу: Турция не е концентрационен лагер - 1
Снимка: БТА/AP

„Турция не е концентрационен лагер и няма да приема бежанци за постоянно, само за да угоди на ЕС.“ Това заяви турският премиер Ахмет Давутоглу , цитиран от NDTV.

“Не може да приемем мислене като „дайте ни пари, за да могат бежанците да си стоят в Турция“. Казах това и на госпожа Меркел. Не може да очаквате Турция да се превърне в концентрационен лагер, в който всички бежанци да останат.

Нелегалната имиграция трябва да бъде контролирана, като за това трябва да бъдат създадени съвместни механизми“, заяви Давутоглу.

Давутоглу заяви това, само ден, след като германският канцлер Ангела Меркел беше на официална визита в Анкара. През миналата седмица лидерите на ЕС обявиха, че са постигнали съгласие за сътрудничество с Турция за ограничаване на бежанския поток. Планира се и отпускане на помощ за страната на стойност около 3 млрд. евро. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Toя "високия" кво иска, нали искат 3 милиарда, я тогава тихо!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Ердоган потриваше доволно ръце когато разсипваха Ирак. Потриваше доволно ръце и дори активно участваше, когато разсипваха Сирия. Предоставяше бази и летища на САЩ срещу облаги. Сега реве.
    Га яде кюфтетата не рева, сега ревеш.
    До 2014, шеста година поред Турция имаше 8% ръст на фона на световната криза. Беше държава подредена, държава кукличка. Сега е кенеф на Азия и Африка. От всеки храст и палма изникват маймуни.
    Турския Хитлерчо с малките мустачки не знаеше, че когато мечката играе в двора на комшията, не трябва да се радва, защото ще заиграе и в неговия двор. Поради пълната липса на мечки в Турция, тази поговорка не я знаеше, сега я научи по трудния начин.
Новини по държави: