Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 08:57 17 056 5

Кандидат кмет умря по време на предизборен дебат в Аржентина

  • кмет-
  • дебат-
  • аржентина

Кандидат за кмет на аржентинския град Пуерто Игуасу умря от инфаркт по време на предизборен дебат в местно училище. 57-годишният Мануел Алварес се е почувствал зле след дузината му зададени въпроси. Политикът е бил приет по спешност в болница, но лекарите са се оказали безсилни и не са успели да го спасят.

Алварес е представлявал опозиционната партия „Републиканско предложение”. Според, местните информационни агенция той е имал много привърженици.

На 25 октомври в страната ще се проведат президентски избори, а много градове ще изберат също така губернатори и кметове. Пуерто Игуасу е град с население 85 000 души, разположен в североизточна Аржентина в крайграничния триъгълник между Аржентина, Бразилия и Парагвай. Градът е известен с това, че в близост до него се намират известните водопади Игуасу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББТУ

    1 0 Отговор
    Едно време използвахме думата "починал". Поне от уважение...

    Коментиран от #2

  • 2 144

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ББТУ":

    Починал не е уважителна форма на умрял а заместителна поради факта че смърта е табу се налага споменаването й в глаголна форма да бъде квазисинонимно.
  • 3 6630

    1 0 Отговор
    ОХХХХ 6630 посетители са си помислили както и аз ,че е някой от БГ.
    Яко племе са нашите кметове-не мръдват.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "6630":

    За съжаление и от БГ се включваме с подобна новина:
    Кандидатът за кмет на Козлодуй Михаил Стоянов е починал внезапно тази нощ. Все още не е ясна причината за внезапната смърт на кандидат-кмета.
  • 5 бай Иван

    1 0 Отговор
    Такъв е живота! Дойде ли ти времето оставяш всички други занимания и се представяш на шефа горе.