Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 17:08 811 0

Още един демократ се отказа от надпреварата за Белия дом

  • сащ-
  • демократи-
  • президентски избори-
  • демократическа партия-
  • линкълн чафи

Линкълн Чафи отпада от битката за номинация на Демократите за президентския пост на САЩ

Още един демократ се отказа от надпреварата за Белия дом - 1
Снимка АП/БТА

Бившият губернатор на Роуд Айлънд Линкълн Чафи е заявил, че отпада от надпреварата за номинацията на Демократите за президент, съобщава Би Би Си. 

62-годишният бивш републиканец е заявил пред Националния комитет на Демократическата партия в петък сутринта, че приключва кандидатурата си за изборите през 2016 г. 

Той се бореше да събере пари и да натрупа влияние сред демократите, въпреки малките шансове за победа като кандидат на Демократическата партия, която вижда Хилари Клинтън като най-сериозната си номинация.

Чафи е служил като републиканец и независим, но никога преди не се е кандидатирал за политически пост като демократ. 

На форум на жените, организиран от Националния комитет на Демократическата партия, той каза: "След дълъг размисъл реших да сложа край на кампанията си за президент. Но аз бих искал да се възползвам от тази възможност за последен път като поискам да бъде даден шанс на мира."

Чафи беше, както самият той посочи в скорошен демократичен дебат, единственият републиканец, който е гласувал против войната в Ирак. Неговото оттегляне означава, че остават само трима демократи, които да се борят за поста на президент на Съединените щати - Хилари Клинтън, сенатор Бърни Сандърс от Върмонт и бившият губернатор на Мериленд Мартин О'Мали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА